פעות עצבנות לבת 3.5

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

11/03/2005 | 21:03 | מאת: דקל בטר

אצלנו יש 2 ילדים - בן 1.2 ובת 3.5 ובזמן האחרון אחרי שבת חוזרת מגן ילדים ששם היא מתנהגת יפה ומאוד שקטה -לקראת ערב היא מתחילה להתפרץ כאשר היא צועקת כלפי סבתא והורים ובלילה היא מתעוררת פתאום ומתחילה לבכות ולצעוק וקשה להרגיע אותה כי היא איננה מסבירה את עצמה ומה בעיה. ובכלל בבית היא מתנהגת אחרת לגמרי מזה שבגן ילדים. לפעמים היא מרתיבה כתוצאה מבכי. איך להתמודד עם זה?

הפרטים שאת/ה מוסר/ת כלליים מכדי שאפשר יהיה להתיחס לזה כאן. יתכן שזה משהו זמני וחולף, אך צריך "לעקוב" אחרי הענין ואם לא חל שיפור, להתיעץ עם פסיכולוג/ית לילדים.. כמובן שאין ללחוץ ולהיות נוקשה כלפיה. אדרבא, חשוב לנסות ולדובב אותה בצורה אוהבת ואמפטית. בגיל שלה היא כבר אמורה להיות מסוגלת להסביר עצמה ומצוקתה. בהצלחה

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה