התמודדות בחרדה-הצילו....

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

08/07/2005 | 07:23 | מאת: בת 36

ד"ר מאיר נעמן שלום, בד"כ אני אישה בריאה,מזה כחמש שנים יש לי חרדה שמתפתחת בתנאים מאוד מוגדרים וספציפיים: בחמש השנים האחרונות כשאני הולכת לבתי מלון,יש לי תופעות חרדה כבר בלילה לפני יציאה לבית מלון,והיא מסתיימת כשאני חוזרת בשובי לבית מבית המלון. התסמינים:חוסר שינה,חוסר תאבון(לכל היום),בחילות והקאות,הטלת שתן לעיתים קרובות,חולשה בכל הגוף,נשימות רדודות ומהירות והרגשה שאני עומדת להתעלף כל רגע. לדעתי הגורמים המאפיינים להתפתחות החרדות שלי הם: 1.לא מצליחה להרדם בבתי מלון-כי אני רגילה לכרית שלי ולמיטה שלי (הבטחון שלי). 2.אי תמיכתו המלאה (והנפשית) של בעלי בזמן החרדות בבתי המלון. כזה קורה לי,הוא מתעלם ממני ועוזב אותי בשעות הכי קשות של החרדה.או שהוא אומר לי מילים פוגעות וקשות,אשר מגבירות לי את תופעות החרדה. כיום אני ובעלי מודעים למצב החרדות שלי,ומוכנים להתמודד עם זה בכדי שאני יחזור להיות אישה בריאה. שאלותי הן: מהן שיטות הטיפול שמתאימות לי בכדי להרפא ולהתגבר על תופעות החרדה? איך אני מתמודדת עם מצבי הנוכחי-לפני שתופעות החרדה מתחילה? תייעץ לי על כל סוגי הטיפול שמתאים לי (קונבנציונלי,טבעי,פסיכולוגי ועוד......) לפי דעתך. כרגע,אני עושה מידי פעם הרפיה-תרגילי נשימות עמוקות,הרפיית הגוף וחלקיו וגם דמיון מודרך.איך אני משתלטת על התת-מודע שלי? מודה לך מראש,ואשמח לקבל את תשובתך בהקדם האפשרי. בת 36.

08/07/2005 | 23:13 | מאת: קלרי

הי, כמו שיש רופא לכל דבר יש גם רופא לנפש וממש מומלץ לפנות אליו במצבים כמו שאת מתארת. הרפייה זה נחמד וזה בטח עוזר מעט אבל אפשר להתמודד עם כל המצב הזה הרבה יותר טוב כשאר פונים לטיפול ובודקים מה בדיוק קורה לך ולמה. אני ממליצה בחום. פני לפסיכולוג והוא כבר ייעץ לך על סמך כל העובדות מה מתאים לך, ושזה בטוח יהיה לך יותר יעיל מייעוץ באינטרנט. תרגישי טוב

11/07/2005 | 15:50 | מאת: בת 36

קלרי שלום, תודה רבה על התייחסותך למיכתבי. רציתי לדעת מהו נסיונך? רציתי חוות דעת נוספת מצוות הפורום לפני שאלך לפסיכולוג. לד"ר נעמן,ולאנשי הפורום, אבקש את חוות דעתכם והתייעצותכם למכתבי "התמודדות בחרדה",בהקדם האפשרי. תודה מראש - בת 36. נ.ב.-טוב לשמוע ולהתייעץ עם כמה אנשי מקצוע-בכל התחומים.....עד שאנחנו מגבשים דעה אחת אשר טובה בשבילנו.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה