אישיות גבולית

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

27/05/2005 | 17:49 | מאת: חברה

יש לי חבר, שגר כעת בחו"ל בן 50. התיפקוד שלו לאורך השנים לא היה תקין אבל, לאחרונה, הורע מצבו. הוא נבדק ע"י פסיכיאטר שאמר עליו שיש לו אישיות גבולית. הבחור מלא פחדים, מאד תלותי [אבל אין לו במי להתלות...] ומדי פעם בוכה.אין לו כמעט חברים וקשה לו לדבר על הבעיות שלו. האם יש טיפול תרופתי למקרה כזה? אני מנסה לעזור ממרחק, אודה לך ד"ר נעמן, אם תאיר את עיני.

30/05/2005 | 02:41 | מאת: L.L.B

עונה לך בתור אחת שסובלת מההפרעה הנ"ל - אין ממש תרופה להפרעה. ז"א, אין תרופה ספציפית, אבל יש תרופות שמרגיעות יחסית... עלי ניסו כלמיני כדורים וכלום לא ממש עזר ... הכדורים היו יותר בשביל לדכא מחשבות אובדניות, דחפים לפגיעה עצמית, חרדות, מצבי רוח וכו'... היתה תקופה מאוד קצרה שפבוקסיל וולפורל עזרו לי.. אבל הפסקתי עם זה די מהר כשהבנתי שאני הולכת להיות תלותית בכדורים האלה... הכל מאוד אינבידואלי חברה. אני הייתי ממליצה על טיפול התנהגותי-קוגנטיבי. לילה טוב ושיהיה המון בהצלחה לחבר בחו"ל, L.L.B

30/05/2005 | 23:25 | מאת: חברה

תודה לך! אספר לך מה מציעים לו כדרך טיפול, בחו"ל. תרגישי טוב ותבריאי. האם זו מחלה?

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה