רק בקשה קטנה..

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

13/03/2005 | 22:26 | מאת: טינה

היי, גם אם אעשה את הצעד...לא אפנה לטיפול במסגרת ציבורית שוב מהרצון לדיסקרטיות.. ברצוני לשאול לאיזה בדיוק פסיכולוג לפנות - קליני,תעסוקתי,פסיכותרפיסט... יש כמה בעיות שמכסות את כל התחומים במה לבחור?? כמה שזה נשמע מצחיק.../עצוב אני צריכה לדעת למי לפנות והשאלה שלי כמה זמן נמשך טיפול ,כמה זמן למפגש ועלות מפגש?? כמו כן,במידה ואי פעם ארצה להמשיך לימודיי לתואר שני (למדתי תואר ראשון מדעי ההתנהגות) האם אהיה חייבת לחשוף את עצם היותי בטיפול האם אפגע איכשהוא מתישהוא במסגרת הקריירה או חיי?? האם אשפר עד כדי כך לשמור על דיסקרטיות זה חשוב לי ביותר.. תודה ולילה טוב.

אם כי גם פסיכותירפיסט, עשוי להתאים. לא ניתן לקבוע מראש משך טיפול וכד'. אך זו בהחלט שאלה לגיטימית לבירור, עם הגורם המקצועי איליו תפני ולאחר שילמד על בעייתך ממך. טווח התעריפים הוא גדול. אך כיום מרבית קופות החולים מאפשרות למבוטחיהם ( ביטוח מושלם וכד' ) להנות מטיפולים פסיכולוגיים בתעריף מסובסד או מופחת, העשוי לנוע בין 90 ל-160 ש"ח לפגישה. פני למוקד הקופה אליה את שייכת ויספקו לך פרטים מדויקים, כולל רשימת פסיכולוגים, מהם תוכלי לבחור. טיפול פרטי לחלוטין, עלותו גבוהה יותר. אך גם כאן, ניתן למצוא מטפלים בעלות סבירה. למיטב נסיוני, פנייתך לטיפול פסיכולוגי, אינה אמורה להשפיע על שום דבר ( גם אם תפני דרך קופ"ח ) ובודאי שלא על לימודייך, לתואר שני וכד'. אדרבא, אני אישית הייתי רואה זאת כנקודת זכות ! בהצלחה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה