חרדה בריאותית? תסמינים במערכת השתן

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

20/07/2023 | 18:15 | מאת: שרוןן

שלום, בן 28. ספורטאי בעבר. ללא מחלות רקע. לפני 6 שנים, לאחר תקופה לחוצה בתואר ראשון, פיתחתי תסמינים במערכת השתן (כאבים בהשתנה ובפין, דקירות, צריבות וכו'). בתקופה של 3 שנים נבדקתי ע"י 3 אורולוגים ו3 רופאי עור. ביצעתי אינספור בדיקות- שתן, US, CT עד כדי הרחבת שופכה בהרדמה מקומית (אירוע מאוד טראומטי, שלא עזר). היה פחד מהשתנה. אף רופא לא מצא מה הבעיה. סבלתי מאוד והייתי מיואש. לבסוף דיקור סיני הרגיע את הסימפטומים לאחר שנתיים של טיפול. המשכתי בחיי יחסית ללא כאבים. לפני חודשיים סבלתי מקלקול קיבה, שהתפתח לבחילות קבועות, צרבות (לראשונה בחיי), גזים וכאבים ברום הבטן. הגעתי אפילו למיון (עקב לחץ דם ודופק גבוהים בשילוב עם כאבים ברום הבטן)- גם שם לא מצאו משהו. בחודשיים אלו ביצעתי בדיקות דם וצואה (תקינות) וטופלתי בחוסמי חומצה (שלא עזרו). טיפול בדיקור סיני קצר הרגיע את מרבית התסמינים. לפני שבועיים הרגשתי טוב. זה לא נמשך הרבה זמן ולפתע חזרו לי התסמינים מלפני 6 שנים במערכת השתן. אך הפעם, ככל שהתעמקתי בכאב, הוא התחזק מהר מאוד, עד הגעה כמעט לשיא הכאב ממנו סבלתי אז. מה שמלווה בפחד וחרדה. שוב בדיקות שתן חזרו תקינות. פגשתי רופא גסטרו- שאמר שהכל נראה תקין. אין חיידק, הבדיקות דם מעולות. באותו יום פתאום חזר הכאב ברום הבטן (שכנראה מעסיק אותי שוב), וכתוצאה מכך הכאבים בשתן נרגעו. השבוע כאבי הבטן חלפו ושוב חזרתי לעסוק בבעיית השתן וכאב שמוקרן לפין. זה מחרדה או לחץ נפשי? מה קורה לי? למה הראש שלי קופץ מבעיה בריאותית אחת לאחרת ולא מוצא רגע מנוחה מזה?

שלום שרון וסליחה על העיכוב בתגובה. למרות תיאורך המפורט, אין אפשרות לקבוע, במסגרת הפורום הנוכחי, האם פחדיך, כמו גם הסימפטומים שאתה מתאר נובעים ממתח נפשי -פסיכולוגי וכד'. יחד עם זאת, יש לזכור שהגורם הנפשי -פסיכולוגי אכן רלבנטי כמעט בכל מצב. ולכן עצתי לך לפנות להעמקת הבירור לפסיכולוג קליני ו/או פסיכיאטר מתאים. בהצלחה. ד"ר מאיר נעמן 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה