חרדה כללית (לא ספציפי לכלום)

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/07/2023 | 13:08 | מאת: דני

שלום, בן 64 עובד ונשוי. סובל מחרדה כללית לא ברורה, כל בוקר מין כאב בטן של חרדה על מה יקרה היום , ברוב המקרים זה עובר ונעלם במשך היום . במבט לאחור כנראה סבלתי מסוג חרדה זה כבר מאז שהייתי בצבא כחייל קרבי ,אבל לא הבנתי מה זה והתגברתי לבדי על קשיים שהופיעו לאורך חיי עם תוספת החרדה שתמיד היתה שם. לפני 5 שנים אבדתי את עבודתי ובתקופה בה הייתי מובטל הידרדר מצבי לדיכאון עד כדי מחשבות התאבדות. יום אחד החלטתי לעצמי שאני חייב טיפול, התחלתי טיפול CBT בתוספת כדור ציפרלקס ומעקב פסיכאטר במשך שנה. חזרתי לעצמי וכיום אני ללא שום טיפול כבר 5 שנים . אבל החרדה הכללית בבקר שאינה מוסברת לא נעלמה . מה עושים עם הדפקט הזה שנמצא לאורך כל חיי? יש לי חשש שבזמן משבר מצבי שוב עלול להידרדר. בתודה

שלום, דני מצער לשמוע על סיבלך, בהווה. טיפול פסיכולוגי ו/או תרופתי, או שילוב של שניהם, יעיל ככל שיהיה, אינו ערובה לאי התחדשות של סימפטום כזה או אחר. לעיתים, יש מקום וצורך לריענון והתנסות, לאור התעוררותם של סימפטומים דומים או שונים. לאור התמודדותך החיובית בעבר, סביר שפנייה מחודשת לטיפול פסיכולוגי בגישת ה-CBT או גישה אינטגרטיבית, תוכל לעזור לך באופן משמעותי. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה