פחד לבלוע רוק ומודעות לבליעת רוק

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/05/2023 | 22:47 | מאת: מושיקה

שלום רב, מזה כ-3 חודשים אני מפחדת לבלוע רוק (גם אוכל ומים אבל עושה מאמץ). התחלתי טיפול CBT אבל גם הדרישה לבלוע רוק במקומות אחרים מקשה עליי כי אני מצליחה לפעמים רק בחדר במיטה, ופחות ליד אנשים או מקומות אחרים. אני מוציאה רוק לנייר חצי או רוב היום, לא עובדת בגלל זה (כנראה חרדת בליעה ומודעות לרוק). שאלתי היא מה לעשות? מעבר לטיפול cbt ומעבר למיינדפולנס, לעיתים אני קמה עם מצב רוח מבאס או מתוסכלת מהמצב, אני יודעת שלפני כל נסיעה למקום כלשהו עם כמה שאני רוצה לבלוע רוק רגיל, אינני מצליחה. ולפעמים יש חששות להתקפי חרדות או חרדות למיניהן... לפעמים יש לי תחושה שזה לא יעבור ואני מנסה ומשתדלת להיות אופטימית... גם אין הרבה מידע באינטרנט על מה שאני חווה. *אציין שיש לי רפלוקס לפעמים רוק סמיך אבל כשהוא לא סמיך למה אני חוששת לבלוע ?! :( *א.א.ג הכל תקין השאלה אם צריך למנוע את הדחף של בליעת הרוק כמה שיותר ואז לבלוע או להוציא לנייר / אם להבין את שורש חרדת בליעה ואז לפרק אותה / מה עוד ? תודה, שם בדוי מושיקה

28/05/2023 | 22:49 | מאת: מושיקה

אציין שלפעמים כן הצלחתי אבל לא באופן קבוע ולא יודעת אם אני הולכת אחורה או קדימה כי כל יום מביא עימו פעם ככה פעם ככה. וגם כשבולעת רוק אז זה מגיע עם תזוזות.. בלילה ובבוקר קמה ישר למודעות לבליעת רוק ואז במהלך היום "נאבקת" בזה.

שלום, מושיקה קשה ולרוב אף לא מומלץ לנסות לתת "עצות פסיכולוגיות", למי שנמצא באותו זמן במסגרת של טיפול פסיכולוגי. אסתפק בשאלה שיתכן ויש בה גם המלצה לברר זאת עם הפסיכולוג/ית המטפל/ת בך. האם קיבלת גם יעוץ פסיכיאטרי - תרופתי לגבי הסימפטומים שאת מתארת ?! בברכה, ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה