האם קיים דבר כזה - חרדה עקב מחלה סומטית?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

09/02/2023 | 21:03 | מאת: אבי

שלום רב, אני סובל ממחלת ריאות, 100% נכות, מועמד להשתלת ריאות. בלילות משתמש בחמצן עקב ירידה בסטורציה. בחודש האחרון כל לחץ מהסביבה גורם לי ירידה בסטרציה וקשיי נשימה. ירידה זאת גורמת לי פחד נוראי בגין בעיות מדומות שאמורות להתרחש בחיי ופחד שלא אוכל להתמודד עקב מצבי הקשה (קשיי נשימה וכד'). פחד זה רק מחמיר את קשיי נשימה. אני לא יכול לצאת ממעגל זה תוך כחצי שעה-שעה, כמה פעמים ביום. כפי שאני מבין, לפעמים הגורם הראשוני הוא לחץ פסיכילוגי ולפעמים הגורם הראשוני הוא קשיי נשימה ערב מחלתי ראריתית. האם מדובר בחרדה? גם אם כל זה על בסיס של מחלה קשה? האם אני זקוק לטיפול נגד חרדה? תודה רבה

שלום, אבי יש וחרדה מתעוררת או נוצרת, גם ללא שום סיבה מודעת או "מזוהה". מצבך הרפואי, כמתואר על ידך, נראה ונשמע כמקור אפשרי בהחלט לעוררות חרדתית. כפי שציינת, תחושות מתח וחרדה עלולות להקשות על מצבך וההתמודדות איתו, לכן, מומלץ מאד שתפנה לקבלת ייעוץ פסיכולוגי מתאים, הכולל אף לימוד ותרגול טכניקות של הרפייה עצמית, מדיטציה וכד'. אפילו יעוץ קצר מועד יוכל לסייע לך משמעותית. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה