לחוצה שאני מדמיינת.............................................

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

09/01/2023 | 00:00 | מאת: ליה.

אני לחוצה מאוד שאולי יש לי דמיונות וזיכרונות שגויים. הם באים לי המון. יש לציין שאני מטופלת תרופתית (נגד דיכאון) רק רציתי לשאול אם יש טיפים להפחית לחץ שאוכל בכלל לומר בלי שיתבלבל הכל מה אני חושבת בכלל. כי הכל נחסם לי במח מרוב לחץ. ופחד עמוק מכל צד שלא אסתכל על זה תודה. (כשאני נרגעת אז אני מרגישה כאילו אין מה לומר- אבל זה לא משתחרר) כמו כן, האם תיתכן חרדה שמתבטאת רק במקומות מסוימים? (ולא מצבים מסוימים)

שלום ליה ה"טיפ" המרכזי שאני יכול להציע לך הוא > לא להסתפק בטיפול התרופתי, אלא גם לקבל, או לפנות לקבלת טיפול פסיכולוגי מתאים !! במקביל, את יכולה להקשיב ולתרגל טכניקות של "הרפיה עצמית" ו/או מדיטציה וכד', כפי שניתן למצוא בחיפוש פשוט ומהיר גם ב-"גוגל". זה לא תחליף לטיפול פסיכולוגי. אך תרגול מתמיד, יכול לסייע באופן משמעותי, בהקלת המתח והלחצים הנילוים. אכן כן. תיתכן חרדה שמתבטאת רק במקומות מסוימים. במסגרת הטיפול הפסיכולוגי אפשרי וראוי יהיה לברר, מדוע את נלחצת דוקא במקומות מסויימים. בהצלחה. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה לטיפול בהיפנוזה > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה