חרדה בריאותית משתקת פיזית

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

25/11/2022 | 16:01 | מאת: איציק

שלום בן 52 עד לפני ארבעה חודשים בריא לגמרי. אחרי בעיות בקיבה( שנפתרו) התחלתי לפתח חרדה בריאותית. צצו לי כאבים בראש בפנים בבטן ובכל פעם שנשלחתי ל ct או mri היה תקין למרות שמרגיש כאבים. לפני כל בדיקה הייתי משוכנע במאה אחוז שאני חולה במחלה קשה פניתי לטיפול ניתן לי אולנזפין 5 מ"ג אבל בשל כאבי ראש נוירולוג הורה לי להפסיק ולקחת אלטרולט 10 מ"ג שיעזור גם לחרדה וגם לכאבים לא חושב שזה עוזר, אני לא מצליח להשתלט על החרדה, מרגיש פיק ברכיים וחולשת רגליים האם לחזור לאולנזפין או שמומלץ לי לפנות לטיפול אחר? האם הגיוני שמרגיש מעין שיתוק פיזי בשל החרדה?

שלום איציק יש ובעיות בריאותיות מעצימות או מסלילות לחרדות בריאותיות. הן עצמן עלולות להחריף בפועל או בדימיון את הבעייתיות הרפואית עד כדי יצירת "מעגל קסמים" שליליל המעצים את עצמו. הדרך המיטבית לטפל בכך היא לפנות לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים, אם במסגרת קופת החולים אליה אתה משתייך, או באופן פרטי. הבירות המלא והמפורט הוא חלק חשוב בתהליך הטיפולי ולא ניתן לעשותו כהלכה במסגרת הפורום. בהצלחה, ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה לטיפול בהיפנוזה >054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה