מתח חרדה ודיכאון עם כאבים והפרעות בשינה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

22/11/2022 | 13:19 | מאת: Tali

היי, אני נוטלת באופן קבוע כדורי שינה שהשפעתם פוחתת עם הזמן. כרגע, כדי להירדם בלילה חייבת לקחת בונדורמין+זודורם. השילוב בדרך כלל אינו מספיק ואני מעשנת חשיש בנוסף כדי שיעזור להירדם. הבנתי מהרופאה שלי שאם כדורי השיה לא עוזרים עלי ליטול בנוסף/במקום נוגדי חרדה ודיכאון. בעבר, לקחת ציפרלקס מספר שנים. היתה הקלה מסויימת בתופעות הדיכאון/חרדה/בעיות שינה. אבל עליתי כ-10 קילו במשקל. יש לי בעיות ברגליים (הולפוס וגיד אכילס קצר בשתי הרגליים) מה שגורר "כאבי עצמות/פרקים". בעיקר עם שינויי מזג אויר או כשקר. הציפרלקס גרר גם ירידה משמעותית בחשק המיני. לכן, אני לא מעוניינת בציפרלקס אלא מחפשת כדור נוגד חרדה-דיכאון עם תופעות השמנה/ירידה בחשק מיני שיהיו מינימליות. האם ידוע לכם מהם נוגדי החרדה-דיכאון עם תופעות הלוואי הקטנות ביותר הקשורות להשמנה/ירידה בחשק המיני? * נוגדי חרדה/דיכאון שעלולים לפגוע בשינה גם לא טובים עבורי. תודה רבה

שלום טלי כנאמר ונכתב כבר רבות בפורום, אני (מנהל הפורום) - וכן הפורום בכללותו - פסיכולוגיים בלבד !! איננו עוסקים ואף לא מורשים לעסוק בטיפולים תרופתיים. לכן אין טעם להפנות שאלות תרופתיות לפורום הנוכחי. כללית, יעוץ וטיפול פסיכולוגים מתאימים אמורים וצפויים לייתר את הצורך בתרופות . בהצלחה, ד"ר מאיר נעמן - פסיכולוג קליני בכיר ומורשה לטיפול בהיפנוזה 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה