מתכתבת עם מישהו ברשתות החברתיות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

18/11/2022 | 20:41 | מאת: אלמונית

שלום רב. אני מתכתבת עם מישהו ברשתות החברתיות והוא חוקר אותי שואל אותי שאלות ושולח לי כל מיני דברים. הוא שלח לי סרטון ליוטיוב שרציתי ובגלל שאני פוחדת שהוא ימחק את הסרטון אני מתכתבת איתו ואני נכנסתי מזה לחרדה בגלל האובססיביות שחס וחלילה ימחק את הסרטון ביוטיוב הייתי שמחה בלי עצה ללכת לטיפול כזה או אחר איך אני יוצאת מהאובססיביות הזאת? אני מרגישה אובססיבית לזה. אני ממש אשמח לטיפ מה לעשות אשמח למענה מהיר תודה רבה

לאלמונית, שלומות הלואי והיו תשובות פשוטות לשאלות קשות. לצערי אני לא מכיר תשובות כאלה. אם אמנם, כפי שאת מתארת ומגדירה, את סובלת מאובססיביות, הרי שהדרך היעילה להתמודד איתה ועם השלכותיה היא להסתייע בטיפול פסיכולוגי (רצוי בגישת ה- CBT) מתאים. כמובן שיש גם ספרי "עזרה עצמית" טובים וראויים למכביר. כמו למשל "די לאובססיה" (של פרופ' פואה ופרופ' וילסון). אלא שמניסיוני המקצועי, ספרים מעין אלו עשויים להועיל ממש, במקביל או כליווי לטיפול פסיכולוגי מתאים. בהצלחה, ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומומחה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה