המנעות מחשיבה על המחשבות חודרניות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

26/07/2022 | 10:53 | מאת: פלוני בן אלמוני נכד של פלמוני

אני מאובחן עם או סי די ושמתי לב (עם המטפל שלי) שאני נמנע מלחשוב את המחשבות לדוג' אם יש לי מחשבה שאולי יש ממני ריח רע אני מיד לא נותן לעצמי לחשוב את זה אלא חוסם את זה באוטומטי וכן בדמיונות אכזריים שהם חלק מהאו סי די והשאלה שלי היא אם יש דרך ללמוד כן להחשף עליהם כי גם כשניסיתי לחשוב את זה ולהיחשף לזה לא הצלחתי מקווה שאני מובן תודה

לפלוני, שלומות אכן, רעיונית- מקצועית "חשיפה" היא אחד היעדים/כלים הטיפוליים הרצויים, לגבי מצוקות, פחדים וחרדות, כמו גם ובעיקר לגבי OCD. הבעיה היא "רק" עם היישום של זה. לשם כך, נועד בין השאר הטיפול הפסיכולוגי. לצערי, אני לא מכיר "נוסחת פלא", למימוש מיידי ומהיר של ההמלצה. "טיפ" משלים לרצונך להימנע מחשיבה מסוימת הוא, לא לשים דגש על מה "לא לחשוב", אלא "להתאמן" אישית וטיפולית על מה "כן לחשוב", במקום. בהצלחה ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה