סטרס, חרדות ולחץ יומיומי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/07/2022 | 12:02 | מאת: שלי

היי ד״ר לפני ארבעה וחצי חודשים משהו נשך/עקץ אותי ברגל בעבודה (היה סימן), אני ישר התחלתי לאכול סרטים שאולי זה חולדה או עכבר ונכנסתי ללחץ ממחלת הכלבת, אחרי חמישה ימים מהמקרה ראיתי עכבר מת מחוץ למשרד ונכנסתי לעוד יותר לחץ, וקישרתי ביניהם, לאחר כשבועיים מהמקרה הלכתי למשרד הבריאות והחליטו לתת לי שני חיסונים נגד כלבת , מאחר ולפני כתשע שנים קיבלתי את כל הסדרה, החיסונים לא עשו לי טוב והיו לי הרבה תופעות מוזרות בגוף, מה שקורה לי עכשיו זה פשוט חרדות קשות ואני משייכת את זה לכלבת ואוכלת סרט שכל רגע אני עומדת למות מזה, התחלתי לפני שבוע לקחת ציפרלקס, ולאחר שבועיים וחצי הפסקתי כי הרגשתי שזה לא עושה לי טוב, החרדות התגברו ואני לא רואה איך אני יוצאת מזה.. מרגישה שאני בסטרס תמידי, דפיקות לב, בלחץ מכל דבר, אפילו לחשוב על משהו שאני צריכה לעשות מחר מלחיץ אותי, ובימים האחרונים יש לי גם כזה מין בלבול, מין כזאת הרגשה שהמציאות היא לא באמת קיימת, לא יודעת ממש להסביר יש לי גם נימולים בידיים וברגליים והרבה רוק בפה.. אני כבר בקושי מתפקדת בעבודה ויש לי שני ילדים קטנים  איזה טיפול הכי יתאים במצבי ?

ערב טוב, שלי נראה שמצוקתך מורכבת מגורמים פיזיולוגיים אפשריים, כמו גם וכנראה שבעיקר ממצוקות נפשיות וריגשיות. על פי תאורך את קשייך וכיון שאת מטופלת גם תרופתית, נראה לי שראוי שתעברי תחילה, או לפחות במקביל, אבחון מתאים של פסיכיאטר. לגבי אופי הטיפול המתאים לך נראה לי שמצוקתך מצדיקה גישה טפולית אינטגרטיבית, המתפתחת ונבנית על פי ההקלה ווהפחתה המיידיים של הסימפטומים שאת מתארת תוך פתיחת דלת להרחבה אפשרית לכיוון הדינמי, על פי התקדמו ההקלה הסימפטומטית. בהצלחה, ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר, מטפל זוגי בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה