קיפאון בעקבות חרדה ממחשבות אלימות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/06/2022 | 12:41 | מאת: פלוני בן אלמונית

אובחנתי עם או סי די של מחשבות אלימות והיה לי מהם פחד נורא גדול ובעקבות זה הפסיכולוג שלי אומר שכנראה נכנסתי למצב של קיפאון ברגשות במחשבות ובדמיונות יש לזה טיפול? וא"כ כמה זמן זה לוקח בד"כ? חשוב לי להבהיר שאני לא מתכוין לטיפול באו סי די שאת זה אני גם עושה אלא בעקבות לחץ מתמשך ששנים חשבתי שמשהו בי פגום בגלל המחשבות האלימות תודה רבה

לפלוני, שלומות מצער לשמוע על מצוקתך. כמובן שיש טיפול (למעשה מגוון טיפולים) אפשרי למצוקתך. לא הייתי מפריד בין בעיית ה- OCD כפי שאתה מתאר לבין ה"קיפאון" הנובע ממנו, לכאורה. למיטה הערכתי, לא ניתן ואין לשער מראש, כמה זמן יקח הטיפול. סביר שהוא לא עונה לקטגוריה של "קצר מועד", אך ודאי שבתיאום עם המטפל שלך אתה רשאי ויכול לתחום מראש משך הזמן שאתה מייעד לטובת בדיקת יעילותו של טיפול כזה או אחר. בהצלחה. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר, מטפל זוגי בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה