חתונה וחרדה חברתית..

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/01/2022 | 20:28 | מאת: שרית

שלום. איך אפשר לעבור את החתונה בשלום כשמתמודדים עם חרדה חברתית וכל האירוע סובב סביב אנשים? יש את הקושי של החופה מול כל הקהל, ובכלל לאורך כל הערב מהקבלת פנים ועד לריקודים. הגוף שלי מגיב בצורה פיזית עם רעידות, דופק מואץ, קושי נשימה וכל הבא ליד.. האם כדי לקחת כדור הרגעה כמו קלונקס? או האם יש כדור אחר שמומלץ עבור זה? משהו שיכול להשפיע בצורה מהירה, שלא לוקח הרבה זמן.. במידה וכן כמה זמן לפני כדאי לקחת? למשך כמה זמן זה משפיע? איך אפשר לדעת איזה מינון לקחת כשזה באופן חד פעמי רק עבור היום הזה? האם יש לכם עוד טיפים והמלצות לסיטואציה הזאת? הייתי מטופלת בעבר בכל נושא של החרדה חברתית cbt אבל באירוע טקס גדול כמו חתונה אני לחוצה וזה לא עוזר לי. אני מרגישה שאולי בלי כדור יהיה מאוד קשה להתגבר. לקחתי בעבר הרחוק גם כדורי הרגעה לתקופות לחוצות יש לי רק את החשש שזה לא יעשה אותי אדישה מדי ביום הזה או שזה יעשה סחרחורות או תופעות אחרות וביום של חתונה זה בעייתי.. והאם זה באמת ישפיע בצורה כזאת שזה יעלים את התופעות הפיזיות.. מה עושים מה עושים. אני ממש אשמח להכוונה ולרעיונות.

שלום שרית. ראשית, שיהיה בשעה טובה ומזל טוב, בנישואייך הקרובים ! לא ציינת מתי את אמורה להתחתן. למועד יש השלכה לגבי תגובתי. כללית, איננו עוסקים ביעוץ וטיפול תרופתי. המלצות בתחום זה שמורות לרופאים בלבד. יחד עם זאת, אם נישואייך אמורים להתקיים ממש בהקדם, אזי לא הייתי שולל אפשרות הסתייעות נקודתית בכדור הרגעה, כזה או אחר על פי המלצת רופא המשפחה שלך ולאחר ש"תנסי" אותו והשפעתו עלייך באחד הימים שלפני החתונה עצמה. אם החתונה אמורה להתקיים בעוד למעלה ממספר שבועות הייתי ממליץ שתפני לטיפול פסיכולוגי ממוקד וקצר מועד, רצוי אצל מטפל מתאים שהינו גם מומחה לטיפול בהיפנוזה. בהצלחה ובשעה טובה. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה