דפיקות לב מהירות מה הסיבה?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/12/2021 | 23:04 | מאת: שי

יש לי דפיקות לב מהירות ברמה בנונית איך אפשר לדעת שהגורם לדפיקות זה חרדה? או אולי כל בעיה פנימית אחרת כמו לב...אני אוד מאמין שזה חרדה יש אפשר לדעת בצורה מהירה בלי לעבור מסע? שאדע במה להתמקד? אם אני למשל במצב רגוע ושמח והדפיקות לב שלי מאוזנת האם זה מוכיח שהסיבה היא חד משמעית חרדה? אדם בריא שיש לו למשל דאגה בראש משהו נורמלי שקורה להרבה אנשים לכמה הדופק שלו יכול להגיע?

שלום, שי אני לא רופא אלא ד"ר לפסיכולוגיה קלינית. השאלה שלך חשובה ורלבנטית להרבה מאד אנשים. שכן, ידוע ומוכח שאנשים במצבי מתח וחרדה, עלולים לפתח תסמינים פיזיולוגיים, כמו הולם לב וכד', הדומים לאלו שסובלים ממחלות פיזיות. דהיינו, יש קשר והשפעה הדדיים בין מתח נפשי ותסמינים פיזיולוגיים רפואיים. ההמלצה החד משמעית היא לברר את העניין תחילה עם רופא מתאים כמו רופא משפחה וכד'. גם פה תופס העיקרון ש"אם יש שאלה, אז אין שאלה". דהיינו חשוב וראוי לבדוק העניין עם הרופא תחילה ורק אחר כך, או במקביל, עם הפסיכולוג. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

01/01/2022 | 18:44 | מאת: שי

העניין שאני הולך לרופא הם ישר זורקים את המילה נפש מבלי באמת לחקור לעומק מרגיש לי שזה חובבני ולא מקצועי.. בגלל זה אני מחפש בנאדם שיודע לאבחן ולתת תשובה פשוטה הגיוניות שיושבת בראש... הרב מצד אחד אמר נפש אחרי זה אמר תעשה בדיקה לבבית..(הבעיה שזה יכול להיות גם בעיות הורמנליות, רעלים, דלקות) קשה למצוא רופא רציני אמיתי ... ודפיקות לב מהירות לב זה נפש אבל יש מקרים שגם לא. וכל הבדיקות האלו רק מוסיפות למתח בגלל זה חפשתי אדם עם המון חוכמת חיים עם עצה פשוטה הגיונית... האם אתה יודע להגיד מה רמתת הדופק של בנאדם רגיל בזמן שיש לו דאגה פאיתום או סטרס בעבודה ברמה בנונית-חלשה מה רמת הדופק שלו בדרך כלל ? תודה

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה