האם כדאי לי ליטול פרוזאק?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

16/12/2021 | 13:22 | מאת: כריסטינה

שלום אני בת 27 לאחרונה אני סובלת מחרדות אני לא בדיכאון,אלא במצבי לחץ אני מתחילה להכניס את עצמי לסרטים ומתחילים לי תסמינים פיזיים כמו כאבים בחזה,גלי חום,לחץ בגוף וכו׳ ובנוסף לאחרונה לחץ דם ודופק גבוה התחלתי טיפול בקרדילוק ואני מאוזנת איתו. אני מתפקדת רגיל אני נמצאת עם הילד שלי בבית(בן שנתיים+) עושה הכל בבית ובימים שמגיעה החרדה אני מצליחה להתגבר על המצב וממשיכה לתפקד אבל לפעמים נשארת לי כמו מין תחושת אי נוחות בחזה לעוד יום-יומיים וזה כמובן ממשיך להלחיץ אותי. מציינת כי עשיתי אקג(פעמיים),אקו לב,הולטר לב כל הבדיקות תקינות! וכל הרופאים טוענים שזה מלחץ נפשי. לפני כמה ימים הייתי פעם ראשונה אצל פסיכיאטרית היא אמרה לי שיש לי 2 אופציות או להתחיל טיפול פסיכולוגי אינטנסיבי או להתחיל פרוזק מאוד קשה למצוא תור לפסיכולוג דרך הקופה פשוט אין תורים זמינים! ומצבי הכלכלי לא מאפשר לי טיפול פרטי כרגע… אשמח לשמוע את דעתך האם זה מאוד נחוץ שאתחיל טיפול תרופתי בפרוזק? מציינת כי התחלתי בשבועות האחרונים לעשות הליכות של 45 דק׳ בערב וזה משפיע עליי לטובה ומפיג מעט מהלחץ. בנוסף כרגע אני לוקחת רמוטיב 500 מ״ג במשך חודשיים הוא לא ממש עוזר לחרדות שבאות פעם ב אני רוצה להפסיק אותו האם אפשר להפסיק בבת אחת? או שצריך להוריד מינון? רופאת המשפחה אמרה לי שניתן להפסיק בבת אחת אבל קראתי אחרת..אשמח למענה תודה רבה!!!

שלום כריסטינה אני לא רופא אלא ד"ר לפסיכולוגיה קלינית. לכן אני מנוע מלייעץ בענייני תרופות וכד'. כללית, רצוי בהחלט להעדיף את המסלול הטיפולי-פסיכולוגי. ובאשר לתקופת ההמתנה לטיפול ניתן להסתייע בטיפול תרופתי על פי נהחחית הפסיכיאטרית אליה פנית.. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה לטיפול בהיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה