דרך להתמודד עם מקור החרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

25/11/2021 | 21:37 | מאת: שוש

ד"ר נעמן שלום:) אני בת 23 סטודנטית לסיעוד, התחלתי השנה. אני סובלת מחרדה מזה כ-7/8 שנים, לא מטופלת בכדורים, יצאתי ממנה כבר פעם אחת בעזרת טיפול פסיכותרפיסטי טוב, דיקור ואנשים טובים. הייתי מכוונת למקצוע רפואי ואהבתי לראות סרטונים וסדרות שקשורים בכך. בשנה האחרונה קרו לי מספר דברים שהפכו את הקערה על פיה (פרידה כואבת, איבדתי חברה, פטירה של סבתי שגידלה אותי, איבדתי חברה הכי טובה ומישהי קרובה אליי התאשפזה בבית חולים וכל זה בתקופה של 3 חודשים). החסינות הנפשית שלי ירדה כתוצאה מכך פלאים, כמו כן הביטחון העצמי שלי והיכולת שלי לסמוך על עצמי ועל אחרים. אני שמה לב שאני לא מסוגלת יותר לראות סרטונים הקשורים ברפואה, לא יכולה לצפות בחדשות ולשמוע סיפורים קשים כאשר הלימודים עצמם מכילים התמודדות עם סיפורים קשים. גיליתי מאיפה זה נובע- זה נובע מכך שאני שמה את עצמי בנעליהם של הקורבנות של הסיפורים האישיים שאני שומעת, אפילו אם זה בסרט מתח כל שהוא. אני מדמיינת את כאבם, חושבת מה הם חושבים או חשבו לפני שקרה להם האסון וזה מעורר בי את החרדה. אני שמחה שסופסוף הצלחתי לשים את האצבע על הסיבה, אבל אני מתקשה להבין כעת כיצד עליי לפעול כדי למגר את התחושות הללו. אשמח לעצה:)

שוש דברייך מעוררים הרבה אמפטיה. להערכתי, את לא זקוקה בהווה לעצות (הן יכולות להיות מגוונות, החל מלמידה והתנסות בטכניקות של "הרפיה עצמית", "דמיון מודרך", "חשיבה חיובית" ועוד). עיקר הקושי בדרך כלל הוא יישומן. לכן אני ממליץ שתפני לקבלת יעוץ ממוקד של פסיכולוג קליני מתאים, שיוכל להעמיק הבנתכם המשותפת, למקור קשייך וסיבת התארכותם אל מעבר לתקופת ההסתגלות הצפויה. כך ניתן יהיה להתמקד בעצות התפורות בצורה המותאמת לאישיותך וקשייך האישיים. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולווג קליני בכיר ומורשה לטיפול בהיפנזוזה > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה