כנס מחזור תיכון אחרי 40 שנה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

10/11/2021 | 20:31 | מאת: דוד

התארגנה קבוצה בפייסבוק של הכיתה שלי בתיכון . הם פועלים לקיים מפגש מחזור . את רובם ראיתי בפעם האחרונה בתחילת שנות השמונים... ואני דיי ברגשות מעורבים אם ללכת . היו לי שם כמה חברים . ומאידך היו שם כמה נרקסיסטים אנטיפטיים שהיו כביכול המקובלים..שמאוד זלזלו צחקו עלי ולא ספרו אותי. ולא יודע איך לנהוג כשאראה אותם , למרות שאני היום רחוק שנות אור ממה שאז הייתי.

שלום דוד, שאלתך רלבנטית להרבה אנשים בנקודת זמן כזו או אחרת, השוקלים או מתלבטים אם ללכת ל"פגישת מחזור" או אפילו סתם מפגש עם חברים מהעבר הרחוק. ככלל, ברור שאין לכך תשובה אחידה וחד משמעית. הדבר תלוי בעוצמת המשקעים, השלכותיהם וכד'. אני נוטה להבין ולהאמין שאנו משתנים לאורך השנים (גם ובעיקר לטובה). כך, שהאנשים שתפגוש היום אינם אותם ילדים שהכרת לפני 40 שנה. כך שמפגש איתם עשוי להעשיר חוויותיך ואף לעבור "חוויה מתקנת". בעיקר אם לא תתמקד בהשוואות וזכרונות שליליים אלא ב"ישור קו", בהתאם להישגיך האנושיים כבן אדם. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה