אזור הנוחות של החרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

09/11/2021 | 23:12 | מאת: אאא

שלום אני סובל מהפרעת חרדה מוכללת ואני מרגיש רווחים משניים כלומר כשאני מרגיש שאולי בא לי שהחרדה כן תישאר אולי כי זה אזור הנוחותת שלי וכי אני מקבל אמפתיה מה לעשות נגד זה? תודה רבה

שלום, אאא. הנקודה שאתה מעלה באשר להנצחה, או תלות אפשרית שמתפתחת בחיזוקים חיצוניים, להקלת מתחים וחרדות, משמעותית ביותר וראויה לתשומת לב אישית ומקצועית. "טיפ" רלבנטי יכול להיות תרגול של טכניקות להאטת תגובתיות ("עמודו") ובלימת אימפולסיביות אלא שהסובל מחרדה משמעותית וכד' מתקשה לרוב להימנע מההזדקקות והתלות בחיזוקים החיצוניים ("איזור הנוחות") הללו. גם לא בעזרת "טיפים" כאלה ואחרים. לכן ראוי וכדאי להסתייע בטיפול פסיכולוגי מתאים. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה