שאלה בנוגע לחרדה ולחצי דם

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

22/09/2021 | 02:57 | מאת: ח

ששלום רב רציתי לשאול האם משבר יתר לחץ דם יכול להגרם מחרדות או לחצים על לאדם צעיר גיל 27 היה לחץ דם 100 על 180 כמעט שפיתאום חטף סחרחורת והוא סובל מחרדות ולחצים וזה ירד אחרי 3 דקות בערך שלקח כדור אסיוול אבל זה לא היה בזמן לחץ ובדק בזמן לחצים ולא היה לו כך או שזה קשור למערכת העצבים ? או שזה לא מצוי לחץ דם כלכך גבוהה מחרדות או לחצים ?

שלום ח' אני ד"ר לפסיכולוגיה ולא לרפואה, כך שאין לי תשובה בדוקה עבורך. כללית, כפי שאתה אמנם יודע לחץ דם עלול להיות מושפע ממתחים ולחצים ריגשיים ונפשיים. יחד עם זאת הייתי ממליץ שתפנה תחילה לבירור הענין אצל רופא המשפחה שלך. ועדיין,אפילו במקביל טכניקות של הרפייה עצמית ויעוץ פסיכולוגי במידת הצורך עשויים לעזור ולו חלקית בעניין. בברכה, ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה