פחד מחוסר השליטה בנהיגה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

07/09/2021 | 09:49 | מאת: שלומית

בשנים האחרונות, ליתר דיוק מאז שהילדים שלי התחילו לנהוג אני חווה פחד אמיתי כשמישהו שהוא לא אני נוהג. כאמא שמחתי שהם למדו נהיגה בגיל מוקדם יחסית ושאת שנות הלמידה הם עושים איתנו, אבל דווקא כשהשנים עברו ושלושתם נוהגים לא מעט (אפילו יותר ממני) הפחד שלי מחמיר במהלך התקופה החששות שלי החמירו ועכשיו גם בעלי נכנס לאנשים שאני חוששת מהנהיגה שלהם. הדרך היחידה שלי "להעלים" את הפחד היא לשבת במושב האחורי ולנסות להתרכז באיזשהי סדרה בטלפון, העניין הוא שאני לא באמת מפחדת פחות , אני פשוט מביעה את הפחד פחות וככה מלחיצה את הנהג פחות וגם זה משפיע באופן חלקי ולא מלא. כשאני הנוהגת אני מרגישה בשליטה ואני לא בלחץ מטורף. יש איזשהו פיתרון לחרדה הטפשית הזאת?

שלום, שלומית חרדתך לא "טיפשית", כלכ וכלל. למעשה היא די שכיחה. ובכל מקרה, המרכיב הריגשי בחרדות, לא נתון למרותו של המרכיב השיכלי רציונלי.כך שאינך צריכה להיות ביקורתית כלפי עצמך. את יכולה לנסות ולהסתייע בטכניקות של "עזרה עצמית", אך על פי תיאורך, נראה לי שיהיה עדיף לפנות לטיפול אצל פסיכולוג קליני המצוי ומנוסה גם בטכניקות של CBT ו/או היפנוזה. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה