איך אפשר לעשות פעם בשנה מעקב כשבעבר לא טפלו כלום

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/09/2021 | 13:45 | מאת: לוברבום

שלום וברכה אני בת 28 יש לי בעיה של קוצר ראיה גבוה וחורים ברשתית מי פגות לאחרונה אמרו לי שאני צריכה להיות פעם בשנה במעקב בקופת חולים אצל רופא עיניים אבל יש לי שאלה עמוקה אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי על זה כשהייתי ילדה קטנה היו מי גיל 4-10 עשו בדיקות ראיה בחנות אופטיקה ולאחריו בגיל 10 עשו כמה בדיקות חזקות עד שתפסו את המספר שיש לי בעין מי גיל 10 עד גיל 14.5 עשו בדיקה פעם בשנה וראו שהכל בסדר ולכן לא צריך להתייחס אז כבר לקחו את המצב בידיים אבל לא עשו עם זה כלום עד היום (כולל ניתוחי עיניים וטיפולים לתקן בעיות בעין וכדו'....) מי גיל 14.5 עד גיל 24 גם לא עשו מעקב אצל רופא עיניים בקופת חולים רק משקפיים כל שנה באופטיקה בגיל 24 התחילו לשגע אותי בגלל הבעיות ברשתית ובעין עצמה מי קוצר ראיה גבוה ופגות הבעיה היא שעד עכשיו לא טפלו כלום השאלה שלי היא הרופאים אמרו לי שאני צריכה להיות במקעב פעם בשנה גם לקרנית וגם לרשתית השאלה שלי היא כשהייתי נשואה לא עשיתי שום מעקב מתחילת אחרי החתונה עד עכשיו השאלה שלי מה עושים כשהמצב ככה ואני צריכה שוב משקפיים חדשים בגלל טעות במספרים ובצילינדר אמרו לי שאם אני יעשה עכשיו משקפיים לא ילכו איתי לרופאי עיניים ומי צד שני הם אומרים פעם בשנה מעקב לרופא עיניים האם יש פתרון למצב מה עושים בכזה מצב תודה רבה ושבת שלום אני גם רוצה לציין שהרופאים הסתירו דברים שרצו שאני לא ידע (עכשיו אני כבר יודעת הכל כי המסמכים אצלי...) וגם לא טפלו בכלום רק כשהיה כבר ממש קרע קטן השאלה האם יש אפשרות שרופא עיניים יהיה בקשר עם רופא נשים כדי לדעת מה עושים בכזה מצב כי אם אני יהיה בהיריון אני בטח לא ילך לרופא עיניים כל שנה ואני גם יודעת שיש בעיות שלא מגלים אותם עד שהריאה הופכת להיות לא כל כך טוב תודה רבה אני גם רוצה לציין על משהו מוזר כשאני הולכת לתחום פלסטיקה הכל עובר כמו כלום כשאני הולכת לרופא עיניים אני נמתחת כמו קוייץ ומתחילה להרגיש לחץ בכל הגוף האם יש בעיה או סיבה שלכן אני נהיית ככה??? שמתי לב שלא בכל תחום שאני הולכת לרופא אני מתכווצת רק בתחום העיניים אני חשובת שזה בגלל תחום רגשי האם יש פתרון מה עושים לפני כן??? תודה רבה

שלום לוברבום סליחה על העיכוב בתשובה. נראה לי שפנית לפורום הלא נכון. מרבית שאלותייך אמורות להיות מכוונות לרופא עיניים. בענין הלחצים, צפוי שבגלל רגישותך וחששותייך בענין, כל מה שמתקשרלרפואת עיניים גורם לך למתח רב המתבטא כצפוי בתחושות פיזיות האופניות למצב לחץ. תוכלי להקל על עצמך אם תלמדי ותתרגלי טכניקות של הרפייה עצמית או מדיטציה וכד'. תוכלי גם להסתייע באתר שלי באינטרנט, או זה של ד"ר ברוך אליצור. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה