טיפול cbt טיפול cbt a

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

14/08/2021 | 17:31 | מאת: אא

שלום אני יודע בערך מה עושים בטיופל cbt נגד חרדה אבל אם אפשר יותר פירוט אני אשמח? תודה רבה

שלום אא בהנחה שאתה רוצה לדעת יותר מ"בערך", להלן קטע על טיפול CBT מתוך ויקיפדיה. אתה ושאר משתתפי הפורום, מוזמנים לעיין ולקרוא את הערך כולו ב-ויקיפדיה, כמו גם באתר שלי > U4U.CO.IL טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (באנגלית: Cognitive Behavioral Therapy,‏ CBT) הוא מכלול של שיטות טיפול פסיכולוגי, המבוססות על שילוב של רעיונות מהטיפול ההתנהגותי והטיפול הקוגניטיבי. כל שיטות הטיפול מבוססות על ההנחה שמקורה של הפסיכופתולוגיה באסוציאציות בלתי-מסתגלות המשפיעות על ההתנהגות, המחשבות והרגשות של המטופל. הפסיכופתולוגיה משתמרת באמצעות תהליכים קוגניטיביים והתנהגותיים בלתי-מסתגלים.[1] מטרת הטיפול היא לבחון סיטואציות מהעבר הקרוב של המטופל שבהן הופיעו התסמינים הפסיכופתולוגיים ולהבין את הקשרי הופעתם. על כן, רבות מהגישות מעודדות היזכרות רגשית בסיטואציות ״בעייתיות״, שלאחריהן התרחקות. ההתרחקות יכולה להתבטא באתגור קוגניטיבי (בחינה מחודשת של המחשבות שהופיעו בסיטואציה) או בחינת התנהגויות חלופיות שהיה אפשר לנהוג בהן.[2] ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה