חרדה או פחד ממוות בכללי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/08/2021 | 22:19 | מאת: שירה

שלום, לאחרונה קיבלתי פחד או חרדה שהיתה לי בעבר בגיל צעיר לפני 20 שנה, קיבלתי חרדה מסבתא שנפטרה והייתי בהלויה שלה וקיבלתי מאז חרדה באותו זמן לקחתי 1 לורוין יום יומים ועבר לי הכול במשך השנים עברנו לגור בבית של הסבתא בהתחלה לא היה לי בעיה אחכ ראיתי תכריכים פחדתי נורא ועזבתי את הבית וגרתי לבד היום אני עדיין פוחדת מכל דבר שמזכיר לי את התכריכים שהיו בבוידם של הבית של הסבתא היום כשאני מבקרת את ההורים פוחדת מכל דבר שנוגע בבוידם או היה בבוידם אם זה תנור או מאוורר וכל תנור או מאוורר שהיה שם פוחדת שייגע בבגדים שאני לובשת וזורקת את כל הבגדים שאני לובשת באותו זמן של הפחד כולל נעלים פלוס מיקלחת ואז יש הרגשה של כאב בגלל שאני זורקת את הדברים והבגדים וטיפה דיכאון אבל זה עובר אם הולכת לבקר שוב זה שוב קורה (זורקת בגדים נעלים ומקלחת )וכל מה שנגעתי באותו זמן אפילו אוכל אני זורקת שלא יזכיר לי את הפחד הזה זה נהפך לאוסידי אבל רק באותו עיניין של הפחד שזה המוות כי יש לי פחד מוות ובעיקר בעיניין של הסבתא וגם לא מבקרת בבית עלמין מה עלי לעשות למי לפנות האם אפשר לטפל ? יש דבר כזה בכלל או בעיה כזאת ? לקחתי 3-4 חודשים לורוין לא פתר את הבעיה. ניסיתי כדור 1 של ציפרלקס יום אחד כל יום חצי ועשה לי בחילות ודיכאון הפסקתי .

שלום שירה בין אם את סובלת מהפרעת חרדה "רגילה", או מ-OCD, מומלץ מאד שתפני לקבלת יעוץ/טיפול פסיכולוגי- קליני ממשי, ולא להסתפק בנטילת תרופות. (מי רשם לך אותן ?!) . טיפול פסיכולוגי מתאים עשוי, אמור ויכול לשפר מצבך, תוך זמן לא רב ואפילו לייתר את השימוש שלך בתרופות. בהצלחה ! ד"ר מאיר נעמן- פסיכולוג קליני בכיר ומומחה להיפנוזה > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה