עיסוק כפייתי מתמשך יום יומי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

29/06/2021 | 16:26 | מאת: רוני

שלום ד"ר.אני בן 40 ומגיל נערות סובל מאי שקט קבוע. לאחר שירות צבאי, אובחן כי הרקע לאי-שקט הוא הפרעת חרדה וניתן טיפול בכדורי ציפרלקס אשר לא עזרו,גם כך עם מגוון כדורים בליווי פסיכיאטרי. מאז(גיל 25 לערך)אני הפכתי אובססיבי כפייתי סביב החרדה זה מתבטא בעיסוק כל יום ב-15 שנים האחרונות בפורומים של חרדה,דיכאון, כפייתיות OCD, שאילת שאלות חוזרת ונישנית, קריאה על תרופות נוגדות חרדה. גם מתבצע בעבודה וגם בבית והפך לפעולה דרך קבע כל יום. באם אפסיק התנהגות לא בריאה זו לחלוטין צפויה להיות הטבה באי השקט הזמן? אם כן,תוך כמה זמן זה אראה תוצאות שיפור? אשמח למענה.

שלום, רוני, סביר ש- OCD שלך, במידה ואכן אובחן שזו בעייתך, לא נבע מהפרעת חרדה כלשהי, אלא הוא צורת הביטוי של החרדתיות שלך, גם אם התבטאה בתקופות שונות בצורות שונות. לשאלתך, סביר מאד שאם וכאשר תפסיק את "התנהגותך הלא בריאה", לזמן מתמשך והולך, יחולו שיפור והטבה משמעותיים, במצבך. אני לא יודע להעריך, תוך כמה זמן זה יקרה.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה