סטרס כרוני שלא עובר

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

13/03/2021 | 17:49 | מאת: עמית

שלום, בן 26. נמצא בתקופה עמוסה של לימודים ועבודה. מרגיש תחושת סטרס כרוני, תמיד שם ובא בצורה של נשימה לא נכונה, שרירי ראש אחורי תפוסים (מעין תחושת "דריכות" תמידית) וקשה מאוד להירגע. לעיתים במבחנים יש תחושת סחרחורת. אינני יודע אם זה קשור אבל אני גם סובל מעצירות כרונית שמוקלת בחופשות ובזמנים לא לחוצים. האם מדובר רק בסטרס או במשהו חמור יותר? האם כדאי לקחת תרופות חזקות להרגעה? תודה

שלום, עמית מרבית האנשים סובלים בנקודות זמן שונות ובתגובה למצבים מלחיצים שונים, תחושות זמניות של מתח, לחץ וחרדה. לרוב זה זמני וחולף, גם ללא סיוע מקצועי. כיון שעל פי תיאורך העצמי, אתה סובל מרגישות גבוהה ללחץ (STRESS) וסובל מ-"סטרס כרוני", ראוי ורצוי שתפנה תחילה, לפני לקיחת כל תרופת הרגעה, לקבלת יעוץ/טיפול פסיכולוגי. טיפול ממוקד מתאים עשוי ואמור לשפר הרגשתך באופן משמעותי ואף לייתר את הצורך בתרופות ! בענין ה"עצירות הכרונית", נראה מתיאורך שזה אכן קשור לרגישותך ללחצים, אך עדיף שתתיעץ עם רופא המשפחה שלך בנדון. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר ומורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה