דפיקות לב מהירות חרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

03/02/2021 | 20:53 | מאת: מיכאלה

שלום דוקטור. האם יכול להיות שפיתחתי הפרעת חרדה סביב דפיקות הלב שלי? אני מרגישה אותם חלק נכבד מהיום יום שלי וכשבאים לבדוק לי את הדופק אני נלחצת והוא עולה משמעותית. כמו כן יש הרבה פעמים ביום שמפיקות הלב שלי מהירות וזה בעיקר כשאני חושבת על זה. אף פעם לא הלכתי לרופא בעניין כי אני ממש מפחדת. מה אתה ממליץ לעשות?

מיכאלה אני לא רופא, אלא ד"ר לפסיכולוגיה קלינית. כללית, חרדה עלולה להעצים ולעיתים אף לגרום לכאבים, מיחושים, סימפטומים פיזיולוגיים שונים, כמו גם האצה של דפיקות הלב. כאשר מדובר בסימפטום פיזיולוגי, או חשש לגבי קיומו ראוי תמיד לברר תחילה עם הרופא המתאים, האם יש או אין בעיה רפואית פיזיולוגית. כך שאני ממליץ כמובן שתתיעצי לגבי בעייתך עם רופא המשפחה שלך שמכיר ודאי את ריקעך ומצבך הרפואי. אם את בכל זאת חוששת ופוחדת לבדוק הענין, כדאי שתיפני לייעוץ/טיפול אצל פסיכולוג קליני או רפואי והוא יוכל לסייע לך לאחר שילמד ויעריך מצבך הריגשי - חרדתי וכו'. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר > מורשה להיפנוזה > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה