טיפול מתאים בחרדה ללא כדורים פסיכיאטרים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

05/10/2020 | 12:58 | מאת: טלי

שלום רב וחג שמח. אני סובלת מחרדות ורוצה להתחיל טיפול ללא כדורים עם יש כזה לתופעה שאני סובלת ממנה שזה חרדה. רציתי לדעת איזה טיפול הכי טוב מתאים לתופעה הזאת? ועם אפשר טיפ קטן איך להרגיש יותר טוב שבא לי חרדה אני ממש אודה לך. תודה רבה ויום נפלא

טל רעיונית וכללית, הטיפול המומלץ להתמודדות עם חרדות הוא טיפול פסיכולוגי. במקרים קשים במיוחד ניתן וראוי לשקול הסתייעות בטיפול תרופתי משלים לטיפול הפסיכולוגי. בד"כ, טיפול פסיכולוגי מתאים עשוי ואמור לבטל את הצורך בתרופות. ישנן שיטות טיפול פסיכולוגיות רבות ומגוונות. החל מאלה השמות דגש על הבירור והעיבוד הפסיכודינמי של המקור המשוער לחרדות וכלה בגישות היותר ישירות, המתמקדות בעיקר בהפחתה ושליטה בסימפטומים. להערכתי, עדיף לחפש פסיכולוג/ית עם ניסיון בתחום, מאשר להתמקד בגישה לפיה הוא מטפל. להקלת מצוקתך תוכלי להסתייע ב"טיפים להתמודדות",שציינתי באתר שלי, בקישור להלן http://www.u4u.co.il/Default.asp?sType=0&PageId=66330, כמובן שאם זה לא יספיק, כדאי שתפני לקבלת יעוץ אצל פסיכולוג מתאים. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה