שאלה לגבי סודיות רפואית

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

27/06/2020 | 21:13 | מאת: אנונימית

שלום, בת 30. אני בחופשת מחלה מאוד ארוכה של מעל שנה. כרגע אני מגישה אובדן כושר עבודה לביטוח לאומי והסוכן אמר שכדאי לי להביא דוח מפסיכיאטר לגבי חרדה בריאותית שאני חווה בתקופה הזו וחרדה כלכלית וגם לגבי העתיד שלא בטוח שיהיה לי עבודה לחזור אליה ושסוג של עצרתי לעצמי את הקריירה הספציפית הזו... אני בחלת מעבודה מאוד מכובדת ואני יודעת שכשאחזור זה לא יהיה אותו דבר, ובטוח לא יקדמו אותי כמו אילו לא הייתי חולה שנה... העניין הוא שיש בי רצון עז ללמוד רפואה ואני חוששת שבגלל דוח פסיכיאטרי לא יקבלו אותי ללימודים (בשלב הצהרת הבריאות)... השאלה אם הדוח חשוף לעוד אנשים חוץ ממני ומביטוח לאומי? אם אלך, אלך לפסיכיאטר פרטי. אני בריאה נפשית אבל כן יש את החרדות שציינתי מעלה... תודה רבה

לאנונימית, אני לא יודע לקבוע למי בדיוק יש גישה אפשרית למידע באשר למצבך הבריאותי בכלל והפסיכיאטרי בפרט. כללית, אני מעריך ש : 1. מידע רפואי, נשמר כחסוי גם במסגרות הציבוריות, למעט אולי מצבים עם סיכון ממשי גבוה. 2. רגישות חרדתית כשלעצמה לא אמורה להוות גורם פוסל מיידי ללימודי רפואה, אלא אם היא פוגעת בתפקוד של הסובל/ת בהווה ו/או מוערכת כצפויה לפגוע בעתיד. ד"ר מאיר נעמן > פסיכולוג קליני בכיר > 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה