תחושת חרדה וטינטון באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

25/12/2019 | 13:22 | מאת: פו הדוב

לפני כחודשיים ויותר התחלתי להרגיש הרגשה מוזרה עם עצמי סוג של חרדתיות (אולי בגלל שהתחלתי עבודה חדשה) ולפני חודש ויותר התחיל לי צליל או טינטון באוזן שמאל. יום בהיר אני מנסה לצאת החוצה לרחוב ואני פשוט מרגיש שאני לא בשליטה מלאה סוג של מועקה קשה לי ללכת רגיל ברחוב תמיד אני מרגיש צורך או לחזור מיד לרכב או לתפוס פינה צדדית, בקיצור אני נמנע מקומות הומי אדם כגון סופר או קניון, ההרגשה שלי זה כמין סחרור זה לא באמת סחרחורת שמסתובב סביבי המקום לא זה לא זה, אני מרגיש סוג של חרדה של פחד בלתי מוסבר. (הרגשה שלא הייתה לי מעולם) יש לציין גם שאור השמש מוסיף לבעיה לכן אני תמיד מסתובב עם משקפי שמש שעוזר במקצת. עוד יש לציין שבנהיגה ברכב אני מרגיש יחסית בסדר ומהרגע שאני פותח תתדלת של הרכב לרחוב ואני רוצה לצאת פה מתחיל הבלאגן של החרדה הזאת. ולגבי הטינטון באוזן שהתחיל לי לפני כחודש ויותר בהתחלה שהרגשתי הוא היה צפצוף חזק אמנם לא מאד חזק באופן שאני יכול להשתגע פשוט צליל ולאט לאט הוא ירד בעוצמה וכרגע אני שומע רשרוש בלבד. עוד יש לציין לגבי האוזן אם למשל מישהו טורק דלת או זורק חפץ מתכתי על הרצפה אני מרגיש כמין צמרמורת לא מוסברת באוזן כאילו משהו נסתם שם באוזן. בקיצור כרגע אני מתמודד גם עם הרגשה של החרדה וגם עם הטינטון 2 דברים אלה מקשים עלי לתפקד ביום יום רוב היום אני בבית.

פו הדוב הבנתי את תיאורך וסיבלך. לא הבנתי, או יותר נכון לא מצאתי, שאלה בדבריך. אענה "על עיוור".. סביר, כפי שאתה עצמך מציין, שמדובר בהתקף חרדה. הסימפטומים שאתה מתאר רלוונטיים ואופייניים להפרעת חרדה. יחד עם זאת, אני מציע שתתיעץ תחילה עם רופא המשפחה שלך, לשלילת גורם רפואי-פיזיולוגי אפשרי. במקביל, כדאי שתפנה לפסיכולוג קליני או רפואי, לבירור מעמיק וטיפול במצוקתך, כדי למנוע החמרה אפשרית של הסימפטומים. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה