לחץ מתח וירידה בראיה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

17/10/2019 | 22:17 | מאת: אביב

שלום רב הנני סובלת ממחלת הפיברומיאלגיה ברצוני לדעת האם מתח לחץ וחרדה מחמירים את תסמיני המחלה כי זה מה שאני מרגישה בנוסף לזה התגלה אצלי מחלה בעיניים בשם קורטוקונוס אשר גורמת לירידה חדה בראיה ועיוות של הקרניות והעין מקבלת צורה של קונוס עברתי ניתוח להשתלת קרנית לפני שנה בעין אחת שלא הצליחה להחזיר לי את הראיה כעת יש לי ירידה בראיה גם בעין השניה הלא מנותחת ובקושי אני רואה בשתי העיניים. האם יכול להיות שיהיה בראיה נובעת מתקופה לחוצה שבה הנני נמצאת כי אנני עובדת כבר 7 שנים עברתי גירושין וילדי במשמורת אצל בעלי ואני רואה אותם מעט. האם הראיה יכולה לחזור לאחר הורדת הלחץ והמתח ים? איך ניתן להוריד לחץ ומתח העובדה שאנני עובדת וילדיי לא איתי והבעיות בעיניים וכאבי הפיברומיאלגיה כאבי פנים ראש עיניים וצוואר וכאבי גב. והמגורים עם אימי המבוגרת יוצרים אצלי המון מתח ולחץ

אביב אני לא רופא (אלא ד"ר לפסיכולוגיה קלינית) ולכן אנו (אני, והפורום) לא מוסמכים לתת המלצות רפואיות. טוב עשית שפנית לבירור רפואי של בעיותיך ועלייך להמשיך ולהיות צמודה להמלצות הרופאים, אליהם פנית. נכון שמצבי מתח ולחץ נפשי עלולים לגרום לתגובות ובעיות פיזיות. לעיתים, הם מזרזים הופעתן של בעיות רקע רפואיות ולרוב הם עלולים להעצים סימפטומים שונים, גם אם המקור להם הוא רפואי-פיזיולוגי. כאמור ובכל מקרה, ראוי וצריך לפעול על פי המלצת הרופאים, בענין.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה