חרדה ודפיקות לב עקב הורדת כדורים

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

04/09/2019 | 20:23 | מאת: רינת

אני מטופלת רק אצל רופאת משפחה הרופאת משפחה הורידה לי כדור מורידים לי לאט לאט את הכדורים אני לא מטופלת במסגרת כזו או אחרת ואני מרגישה תחושת חרדה ודפיקות לב מהירות עברתי טראומה לא קלה מטיפולים בעבר הרחוק ולכן אני לא מעוניינת לחזור לפחות כרגע לטיפול כיצד ניתן לטפל מעשית בחרדה בלי טיפול?

רינת, נראה ששאלתך כוללת סתירה פנימית..ציפייה לטיפול, ללא טיפול. אני מניח שאת מתכוונת ל"טיפול עצמי", ללא הזדקקות לטיפול, על ידי גורם חיצוני. רעיונית ולפעמים אפילו מעשית זה אכן ניתן למימוש, אלא שזה תלוי במוטיבציה חזקה. התמדה בתרגול הכלים השונים ובעיקר במידת החומרה של הסימפטומים והמצוקה. ככל שהיא קשה, מורכבת וממושכת יותר יש סבירות שיהיה צורך בטיפול מקצועי של פסיכולוג קליני ו/או פסיכיאטר מתאים/ים. להלן קישור ל- "טיפים לגולשים" שכתבתי בעבר עבור אלו הפונים ו/או מגיבים בפורום > https://www.doctors.co.il/medical-articles/211607/ . כאמור, אם זה לא יספיק ולא תחול ההטבה המצופה, כדאי שתפני לקבלת ייעוץ פסיכולוגי מתאים, או במסגרת קופ"ח, או באופן פרטי. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

רינת להלן קישור ל- "טיפים לגולשים" להתמודדות עצמית אפשרית עם חרדות ומתחים. כתבתי זאת בעבר עבור אלו הפונים ו/או מגיבים בפורום > https://www.doctors.co.il/medical-articles/211607/ . יש לזכור שזה לא תחליף לטיפול פסיכולוגי, ככל שיש בו צורך. כמובן שאם זה לא יספיק ולא תחול ההטבה המצופה, כדאי בכל זאת שתפני לקבלת ייעוץ/טיפול פסיכולוגי מתאים, למרות הטראומה הלא מובנת, שעברת לכאורה, על פי דברייך, בטיפולים פסיכולוגיים קודמים. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה