פרידה פתאומית ולא הגיונית

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

02/07/2019 | 12:59 | מאת: דנה

שלום, אני בת 26. יצאתי מספר שבועות עם בחור בגילי והיה לנו מאוד טוב ביחד. היינו מדברים שעות, הוא אמר לי כמה אני אמיתית ומיוחדת ושלא אכפת לו מה אנחנו עושים, כל עוד אנחנו ביחד, כיף לו. הכל הלך ממש מדהים והיינו מאוד מאושרים. הוא היה לפני תקופת מבחנים ואמר שממש לא תיכנן להכיר מישהי אבל נפגשנו במקרה והוא פשוט לא יכול לוותר על לראות לאן הקשר שלנו יתקדם. נכון שיצאנו זמן מועט אבל נעשינו מאוד קרובים. יום אחד אני מקבלת הודעה שזה יותר מדי בשבילו בתקופה הלחוצה הזאת. זה הגיע משום מקום ואני ניסיתי להציע שנדבר לאחר התקופה או שנוריד הילוך בקשר בינתיים אבל הוא ממש נאטם והפך קר, לא רצה יותר לדבר איתי. לאחר כמה ימים אמרתי לו שאני מתגעגעת וחשבתי שהוא מרגיש אותו הדבר אבל הוא היה ממש אכזר ומרוחק ואמר שלא מתאים לו כבר גם אחרי המבחנים ואני פשוט לא מצליחה להבין מה קרה. ממש ביומיים הוא התהפך לגמרי, ממאוהב בטירוף הוא השתנה 180 מעלות ולא קרה שום דבר יוצא דופן בינינו ביומיים האלה. הוא אמר שאין לו סיבה, הוא פשוט החליט שזה לא בשבילו. אני משתגעת כי אני לא מצליחה להבין איך קורה שמישהו מאושר ואוהב, טוב לו והוא רוצה להיות איתי כל הזמן, לדבר, לצחוק, לישון ומה לא, מרגיש שאני מיוחדת ואמיתית, מתפעל מתכונות אופי שלי וטוען שלא הרגיש ככה מעולם (לא קיבלתי רושם שהוא שקרן) ולפתע בלי שקרה כלום, לא רוצה להתקרב אלי בכלל. זה לא הגיוני ואני ממש רוצה לדעת מה קרה... ההסבר היחיד שאני חושבת עליו שנשמע איכשהו הגיוני זה שהוא נתקף חרדה ממשהו... אני יודעת שיש לו בעיות חרדה והוא גם לוקח תרופות, אני יודעת שההערכה העצמית שלו נמוכה ולפני כמה שנים מישהו קרוב אליו נהרג בפתאומיות. הוא עדיין גם עם ההורים שלו ותלוי בהם לכל מיני דברים ולא מצליח לשחרר מחברי הילדות שלהם שלכולם יש חברה ומטבע הדברים מבלים איתו פחות. ניסיתי להרגיע אותו ולבקש שנדבר על מה שמפריע לו ונמצא פיתרון יחד אבל הבן אדם נאטם בפני לגמרי ולא קוצה לשמוע ממני. בבקשה מישהו יכול לספק לי הסבר למה יכל לקרות שגרם לו להתהפך ככה בצורה ממש טוטאלית? תודה

02/07/2019 | 13:03 | מאת: דנה

שכחתי גם לציין שלא לחצתי עליו השום צורה, הקשר היה אינטנסיבי כי שנינו רצינו ועד ההודעה הפתאומית הוא נראה מאוד מאושר שאנחנו מבלים הרבה ביחד

דנה, מצער לקרוא על עוגמת הנפש והמצוקה שאת חשה, בעקבות פרידתו הפתאומית של חברך ממך. פתאומיות ההחלטה ובעיקר אי הבהירות לגבי מניעיה מעצימים את תחושת הפגיעה. כך שרצונך "הנואש" לנסות ולהבין את המניעים להחלטתו הפתאומית, הוא אנושי ביותר, טיבעי ואף צפוי. אלא ש..אין דרך של ממש לדעת מניעיו הנסתרים של אדם אחר, ללא היכרות מעמיקה איתו. וגם אז, כפי שנוכחת לדעת, המציאות חוזרת ומוכיחה עד כמה רבות ההפתעות בחיי כולנו, בכל התחומים של ההתנהגות האנושית. אדרבא, יתכן ואף סביר שפרידתו של חברך תועיל לך, ללמידה עצמית, שיפור עמידותך ויכולת ההתמודדות שלך עם קשיים ומצוקות וכן ובעיקר כיון שהוא, כמסתבר, לא מתאים לך ! בקצרה, הייתי מציע לך להרפות מנסיונך המכמיר לברר ולהעלות השערות לגבי פרידתו של חברך. עדיף לדעתי, שתתני לעצמך להסתגל לפרידה, בכוחות עצמך ו/או תמיכה משפחתית וחברית, תוך התמקדות על מימוש שאיפותייך ומטרותייך האישיות והרומנטיות האחרות המצויות בשפע אינ-סופי בחיי כולנו. אם תתקשי באופן מתמשך, להתמודד עם מצוקתך, ניתן כמובן גם להסתייע בייעוץ פסיכולוגי אישי יותר. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה