חבר שלי במצוקה- למי לפנות?

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

14/12/2018 | 12:16 | מאת: נועה

חבר שלי במצוקה- אני אוהבת אותו אבל לא אוכל לספוג את ההתנהגות הזו עוד הרבה... הוא מתחרפן. אני עובדת בלילות והוא מתקשר למסעדה שלי 8 פעם ובוכה וצועק ומתחנן שלא אעבוד ואחזור להיות איתו. הוא לא מסוגל לישון בלעדיי. הוא חתך אתמול את הידיים כי הייתי בעבודה. הוא דורש שאפסיק לעבוד כדי להיות איתו כל הזמן. הוא לא מפסיק להגיד כמה קשה לו ושהוא בהתמוטטות עצבים ושהוא מסכן ושהוא סובל והוא ממש בוכה וצועק רוב הזמן. התגובות שלו מאוד קיצוניות ללא סיבה. אני חוששת שבקרוב הוא יתחיל לשבור עלי חפצים. מה עושים????

נועה שאלתך קשה ! בהסתמך על תיאורך בלבד, נראה שבן זוגך אכן מפגין התנהגות בעייתית ביותר שעלולה אף להחמיר. נראה שמתבקשת כאן עזרה מקצועית (פסיכולוגית) מתאימה. אך עלול להיות שנסיונך לשכנעו בכיוון זה רק יחמיר את המצב. לכן הייתי מציע שתעמדי על כך שתפנו יחד לייעוץ זוגי (אצל פסיכולוג). כדאי שתדגישי שאת עומדת על כך לא בגלל שהוא (חברך) מקור הבעיה אלא כיון שהזוגיות שלכם בבעיה, המחייבת סיוע חיצוני מקצועי. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה