שאלה בבקשה תודה רבה מראש

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

30/04/2018 | 06:24 | מאת: בודדה

היו לי שנה וחצי קשות, סבא שלי נפטר, חברה טובה שלי התאבדה, גילו אצלי גידול בראש (והבראתי ב"ה), הפסקתי את הלימודי רפואה בתחילת שנה ג' שכל כך אהבתי מחוסר זמן וכח פיזי (וגם בגלל שהייתי צריכה הצהרת בריאות), עברתי ניתוח, הייתי בשלושה חודשי החלמה בבית ואף אחת מהחברות לא טרחה לבקר אותי.. רק אחרי חודש כמה שלחו הודעה מה איתי. בחיים לא הרגשתי כל כך לא טוב בנפש.. הרגשה שאני בודדה ואחרי כל מה שהשקעתי בכולם (כולל בלימודים כולם התחברו אליי בגלל שהייתי יודעת את החומר). חברה אחרת עברה פרוצדורה קלה משלי ברביעי שעבר עם שבוע החלמה בבית וכבר שאלו אותי מתי הולכים לבקר אותה... אני לא מקנאה חס ושלום.... רק פגועה מאוד... מרגישה שהחברה היחידה שהיתה לי התאבדה... וזהו אני סוג של לבד... הן ביקשו סליחה כי פתחתי את העניין מולן אבל אני לא מצליחה לשכח.. לא מצליחה להעביר הלאה.. מזל שיש לי את המשפחה המצומצמת שלי... עד עכשיו מרגישה שהחברויות שהיו לי היו נטו ניצול ומצטערת שלא רכשתי חברי אמת החיים שלי והייתי תמימה... אין לי עוד מסגרות שאוכל לרכוש חברים וכמו שאפשר לראות אני לא יודעת לזהות חברים.. אין לי שאלה האמת... רק בבקשה פתרון למצב הנפשי הלא פשוט שנקלעתי אליו ואני מודעת אליו. אני במצב קצת מורכב. התכנון כן לחזור ללימודים באוקטובר הבא ואני רוצה להוריד ביקורים אצל הרופא, ופסיכולוג אצלי לא בא בחשבון למרות שאני יודעת שאני צריכה... פשוט זה יהרוס לי את העתיד...

לבודדה מצער לשמוע על ריבוי סבלותייך. מתמיה שלמרות השכלתך ותבונתך, את חושבת באופן שגוי לחלוטין, שטיפול פסיכולוגי עלול "להרוס לך את העתיד". מפתיע שאין לך שאלה (לדברייך), אך מצפה לפתרון על סמך עצה בפורום, למצב מורכב (לדברייך). כפי שאת ודאי מבינה, גם מצבים קשים "מציאותיים", מושפעים דרמטית מתפיסתנו ופירושינו האישי-סובייקטיבי למצבים. להתאמת תפיסותנו ופירושינו, באופן שייטיבו איתנו ויקלו על ההתמודדות עם כל קושי, יש צורך במקרים רבים בסיוע מקצועי של פסיכולוג מתאים. טוב תעשי אם תיפני לקבלת סיוע פסיכולוגי מתאים. זה לא יהרוס את עתידך, אלא יוציאך מחושך לאור ויקל משמעותית על מצוקותייך.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה