עצבים וחרדות מטיפול פסיכיאטרי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

26/04/2018 | 13:13 | מאת: רינת

שלום מאיר. התלבטתי הרבה זמן עם ללכת לטיפול פסיכיאטרי אחרי הרבה מאוד שנים שלא הלכתי בגלל טראומות שעברתי עקב הטיפולים האלה. הרגשתי בימים האחרונים שאני לא מאוזנת תרופתית אני לוקחת אותם תרופות כבר עשר שנים בלי טיפולים פסיכיאטרים וחשבתי וחשבתי ואמרתי שאני רוצה ללכת לטיפול. הלכתי אתמול למיון בשלוותה התייחסו אלי מאוד יפה הורידו לי אפילו מהכדורים לא אשפזו אותי ואמרו לי שפעם בחודשיים אלך למרפאות חוץ. אתמול הייתי מרוצה אבל היום שהתקשרתי לשם קיבלתי עצבים חזקים עקב חרדות מפסיכיאטרים ומטיפולים עצבים ממש חזקים עם דפיקות לב מהירות ואני מתלבטת עם ללכת או לא. יש לי בעיה שאני כן רוצה להיות מטופלת פעם בחודשיים למעקב אבל בגלל עצבים חזקים שאני רואה פסיכיאטרים בעיניים שלי אני לא מסוגלת במיון עזרו לי קצת לייצב את התרופות אבל אני מרגישה דפיקות לב עצבים חזקים עקב זה שאני צריכה ללכת לטיפול. אני רבתי עם אימא שלי היא רוצה שאני אלך לטיפול ואני לא רוצה בסוף אמרתי לאימא שלי שתלך לשם לבד ותביא לי את התרופות בעצמה אך במרפאות רוצים גם לראות אותי ואני מאוד עצבנית ללכת לשם הגישה שלי לפסיכיאטרים מאוד עצבנית וחרדה אני לא אוהבת את הדברים האלה במיוחד אחרי טראומות בעבר שעברתי מה לעשות עם כל הדפיקות לב העצבים ועם אני באה לשם מה לעשות כדי לבוא באיפוק ולא עצבנית? אשמח לעצה מה לעשות במצב כזה אני ממש מודה לך זה חשוב לי יום נפלא

רינת נראה שאת אכן במלכוד מסוים. מחד, את זקוקה לדברייך, לסיוע פסיכיאטרי-תרופתי, מאידך, התפתחה אצלך חרדה מפסיכיאטרים. את יכולה כמובן לנסות ולהסתייע ב"מרגיעוני חרדה", הניתנים להשגה בבתי מרקחת גם ללא מרשם רופא, ברןפא משפחה שיכול לרשום כל תרופה פסיכיאטרית וכמובן בטכניקות להרפייה עצמית, הנמצאות באינטרנט וכן באתר המעולה של ד"ר ברוך אליצור . עצתי לך שתיפני לייעוץ/טיפול פסיכולוגי. טיפול מתאים יעזור לך להגיע, אם עדיין תזדקקי לכך, לפסיכיאטר המתאים ובמיוחד יכול לייתר את הצורך בטיפול פסיכיאטרי-תרופתי.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה