חרדה מהמוות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

17/04/2018 | 22:54 | מאת: חלי

גיל 30. בזמן האחרון אני מרגישה חרדה ודכאון מהמוות. תמיד פחדתי מזה אבל בלילות האחרונות זה גורם לחרדה ממש. מפחיד אותי שעוד כמה שנים אני נעלמת עולות לי מחשבות מה עושים מתחת לאדמה לנצח ואולי עדיף לא להביא ילדים כי הם ימותו בסוף. מפחיד שהמוות הוא סופי והוא לתמיד ולא יהיה אפשר לחיות לא יודעת איך להסביר את התחושות. תחושה שאני רוצה לחיות לנצח ומדכא שזה לא יקרה ומפחיד שיקברו אותי וישכחו אותי ושאני לא ארגיש כלום אחרי המוות שאני לא אחיה, שאני כלום בקיצור. מה עושים מתחת לאדמה כל כך הרבה שנים- נצח. עולה בי מחשבה שאולי אני ארגיש רגיל כמו עכשיו, שאני אחיה, אבל אני לא אזכור את החיים של עכשיו, יהיו לי חיים אחרים אבל מי אמר שזה נכון..

שלום, חלי. יש הגורסים שכולנו חרדים מהמוות, בעוצמות שונות, הגנות פסיכולוגיות מגוונות ובמידה שונה של מודעות. אם החרדה נעשית עוצמתית מידי, עד כדי יצירת סבל משמעותי ופגיעה בתפקוד השוטף, כדאי להתייעץ בנדון עם פסיכולוג קליני מתאים. ובינתיים, אני ממליץ שתקראי את הספר "להביט אל השמש", של ד"ר אירווין יאלום. אשמח אם תשתפי אותנו עד כמה הספר עזר לך, אם בכלל.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה