נראה לי שאני בדיכאון

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/12/2017 | 21:06 | מאת: אופיר

נראה לי שאני בדיכאון, אני בת 15 היה לי אפנדציט לפני שבועיים עשיתי ניתוח והתאשפזתי בבית חולים, לא רציתי להכנס לניתוח, פחדתי מהמחטים והתביישתי מהמנתחים, את החיסון של כיתה ח לא עשיתי בגלל הפחד מזריקות וכאן הכריחו אותי כי אני קטינה למרות שאני מבינה ויכולה להיות אחראית על המעשים שלי, אני מבינה שזה יכול להיות סכנת חיים אבל עדיין הרגשתי שלרופאים אין רגשות למרות שהם ניסו לצחוק איתי כל בוקר בביקור רופאים אני עצבנית בזמן האחרון ואני בוכה הרבה בזמן האחרון ואני מרגישה שנמאס לי לחיות עדיין יש לי כחול ביד מהאינפוזיה

ערב טוב, אופיר מצער לקרוא ולהבין עד כמה את במצוקה ריגשית. גם בגלל הניתוח המהווה בדרך כלל סוג של "טראומה", גם בגלל שהוכרחת לעבור אותו , בגלל מצבך הבריאותי והסכנה לחייך, וגם אולי בגלל יחסם של הרופאים שניסו כנראה להקל על תחושתך ופחדייך, אך יתכן ויחסם נתפס על ידך, כחוסר רגשות ואכפתיות מצידם. הצירוף של הדברים גורם לך כנראה לתחושת הדכאון שאת מתארת. סביר ויש מקום לקוות שתצליחי להתגבר עליו, בכוחות עצמך ותמיכת משפחתך וחברייך. אך לאור דברייך, הייתי מציע, שבתיאום עם הורייך, תיפני לקבלת עזרה פסיכולוגית מקצועית, בבית החולים, במידה ואת עדיין מאושפזת, או במסגרת קופת-חולים, או במרכז הסיוע לנוער, בעיר מגורייך, או באופן פרטי. על פי ניסיוני המקצועי והאישי, מספר שיחות עם פסיכולוג/ית יוכלו לעזור לך במהירות רבה ולהקל על תחושותייך הקשות. בהצלחה והחלמה מהירה

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה