חרדה ובעיות שינה-דחוף

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

19/11/2017 | 14:58 | מאת: יעל

נכנסתי ללופ של חרדה בעקבותו גיוס של הבן שלי וטיפול שיניים שהסתבך והתמשך הרבה זמן ונפגע לי מפרק הלסת -ככה שסובלת מכאבים. כרגע "עובדת על עצמי" בטיפול בחרדה. בימים אני די מצליחה להשתלט על זה- התקפי החרדה פחתו. הבעיה שבשבוע האחרון אני לא מצליחה להרדם.. אם נרדמת אז זה לכמה דק' ואז מתעוררת בבהלה. מתערבבים לי לרגע חלומות ומציאות ואז אני נכנסת לחרדה נוראית וכמובן שמאותו הרגע אין שינה.. אני מהבוקר כבר בחששות על השינה בלילה..ובלילה כשלא מצליחה להרדם בחששות איך אתפקד בבוקר בעבודה כי לא ישנתי בלילה :-( הרופא משפחה נתן לי ואבן ואני מפחדת לקחת אותו כי קראתי שזה ממכר אני מבינה שאני חייבת טיפול פסיכולוגי...אבל זה הליך שלוקח זמן וכרגע אני לא ישנה! מה עושים? האם לקחת את הואבן בינתיים או לא?

יעל כמקובל, למרבה הצער, אצל מרביתנו, נראה שגם את דחית את הטיפול ברגישותך החרדתית, עד שהגיעה למצב שאת מגדירה כ"דחוף". בעייתך לא דחופה בהכרח, אך בהחלט "מצדיקה" פנייה לטיפול פסיכולוגי. אין זה בסמכותי לשלול או לבטל המלצת רופאך, מה גם שאינך מוכרת לי מקצועית. בכל מקרה תוכלי להסתייע במקביל בלימוד ותרגול של טכניקות להרפיה/מדיטציה. תוכלי להסתייע בנדון, באתר של ד"ר ברוך אליצור (חפשי בגוגל).

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה