חרדות קשות והזעות קשות במהלך כל היום

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

22/07/2017 | 19:26 | מאת: דניאל

שלום, אנינושק ל50 וסובל מזה שנים רבות מחרדות קשות. עיקר הבעיה בשנים האחרונות היא הזעות קשות לפעמים במשך שעות. גם כשאני לבד בבית וגם שאני עם מזגן. עברתי טיפולים תרופתיים רבים שלא עזרו במאומה. בשנה האחרונה אני לוקח 200 מ"ג של סרקוול שנקנה באופן פרטי. אין לי שקט בגוף אפילו לא לרגע. כל רגע אני במצב אחר, מצב שהגוף "בוער" הראש שלי פשוט רותח ואני מזיע בצורה קיצונית. יש ימים שאני מתעורר עם שלולית ענקית של זיעה במיטה. הגוף בסטרס מטורף. אין לי רגע דל של שקט.. אני שותה/אוכל/ יושב והגוף בסוג של פאניקה ותוקף את עצמו בלי שיש לי יכולת להשפיע עליו. אשמח לתשובה בעניין. תודה!

דניאל הזעת יתר אינה קשורה או נובעת בהכרח מ-STRESS ומתח, אם כי היא עלולה ואף נוטה להיות מועצמת בגללם. גם לא ברור לי האם להרגשתך, אתה במתח ופאניקה, בלי קשר להזעה או כתוצאה ממנה ?! אני מציע שתבדוק המקור להזעתך הקשה, עם רופא המשפחה, או רופא עור, או רופא מומחה אחר, על פי עצת רופאך, תחילה. חגבי המרכיב הריגשי-נפשי, אתה יכוך להסתייע אמנם ב"טיפים לגולשים" שהכינותי ומופיע באמצע דף זה מימין, או מה שנראה לי כעדיף, לפנות לייעוץ אצל פסיכולוג רפואי מתאים.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה