התחילה פתאום לעשות תנועה שחוזרת על עצמה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/02/2017 | 00:19 | מאת: גלעד

אחותי בת 74, היתה מטופלת שנים ארוכות מאז מות בעלה בשילוב של כדורים אנטי דכאוניים וגילתה לאחרונה שנטלה אותם ללא כל צורך בעקבות פגישות עם פסיכיאטר חדש. מאז שהפסיקה ליטול אותם השתנתה והפכה מאדם רציני וחרדתי לאישה בעל שמחת חיים ומשוחררת הרבה יותר. ההבדל מורגש אפילו בתנועות שלה שהפכו ממקובעות למשוחררות. יום אחד לפני כמה שבועות שמתי לב שהיא התחילה לעשות תנועה של שריקה עם השפתיים ולהוציא אוויר (קצת כאילו קר לה) באופן חוזר ונשנה. מכיוון שאני רואה אותה כל יום שעות רבות אני יכול לומר שהתופעה הפכה לכפייתית במובן שהיא עושה את הפעולה הזו בכל פעם שאני רואה אותה וכל הזמן. זה מאוד לא אופייני ומאוד מוזר ורציתי להתייעץ אם זה משהו שכדאי לבדוק. לא שאלתי אותה לגבי זה כי חושש לפגוע בה. אודה לתשובתך, תודה רבה

בוקר טוב קשה להעריך, רק על פי דבריך, מקור התופעה. היא גם לא נשמעת לי בעייתית במיוחד. עניינית, אני לא רואה שום סיבה מדוע לא תשאל אותה, בעדינות ובאופן ניטרלי, כמתאפשר ביחסי אח ואחות, מבלי למקד בכך תשומת לב מיוחדת לא שלך ולא שלה. על פי תשובתה, תוכל להעריך האם כדאי להקדיש תשומת לב נוספת לכך, או לא.

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה