לאמא שלי יש בעיה בעשיית צרכים. זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

11/02/2017 | 02:55 | מאת: ילדה מודאגת

שלום רב, אימי מוגדרת כחולת נפש לצמיתות מעל 20 שנה. הורי התגרשו לפני 7 שנים ואני ואחי נשארנו איתו והיא לבדה. אחרי 5 שנים שגרה בעירנו גם עברה לעיר סמוכה, תמיד סבלה מחרדות באופן קשה וחשבה שהשכנים מדברים עליה בלי סוף, שונאים אותה, גורמים לה רע מאוד. באותה הדירה לא היה לה נעים לעשות צרכים בשירותים מכיוון שהחלון היה צמוד לאחד מהבתים של השכנים. היא פיתחה הרגל מגונה לעשות צרכים בכוס בחדרה. פיפי וקקי ואז זורקת לאסלה. איך שנגמר החוזה באותה שנה העברנו אותי לעיר אחרת לדירה מרווחת ופרטית יותר. היא התוודתה על ההרגל לאחי, שעושה את הצרכים עדיין בחדרה כי היא רגילה לזה. כואב לי הלב לדעת שככה אימי חיה. מה ניתן לעשות כדי לפתור לה את הבעיה הזו? בנוסף יש לה כלב שעליו היא מטפלת כדי שלא תהיה לבד לגמרי, יוצאת להסתובב בעיר כל יום ללא חששות וחיה בצורה נורמטיבית. אודה לתשובתך

לילדה המודאגת. בת כמה את, בבקשה ? אם גילך מתחת ל-18, יתכן ואת צריכה להתייעץ בעניין עם אביך, למרות שהורייך התגרשו. כללית, בעייתה של אימך אכן נשמעת כקשה ביותר. אני מניח ומקווה שהיא נמצאת בטיפול פסיכיאטרי כלשהו. אם כן, כדאי להתייעץ איתו לגבי מצבה של אימך. אם לא, מומלץ ביותר שתדאגו שהיא תגיע לטיפול כזה. אם היא מתנגדת לפנות לפסיכיאטר, אני מציע שתתייעצי עם רופא המשפחה שלכם, כיצד להביא אותה לפסיכיאטר או שהפסיכיאטר יגיע אליה. בהצלחה

12/02/2017 | 03:36 | מאת: ילדה מודאגת

אמנם ילדה, אבל בת 24.. אימי מטופלת.אצל פסיכיאטרית אותה רואה פעם בשבועיים. זוהי רופאה חדשה שהתחילה ללכת אליה בחודשיים האחרונים ועדיין לא רואה שיפור אצל אימי, גם בדירה החדשה היא כבר התחילה לחשוב שהשכנים נגדה.. מה ניתן לעשות כדי להעלים לה את המחשבות הללו??

את לא "ילדה" אלא "בת". צר לי, אך כפי שמשתמע ממה שכתבתי לך, לי אין שום משפט או עצה שיכולה לעזור, עם הקשיים של אימך, כפי שאת מתארת, ללא טיפול. עצות וטיפים ורעיונות, הם לא תחליף לטיפול. כדאי לבדוק עם הפסיכיאטרית, אליה אמך הולכת, האם ולמי היא ממליצה שאמך תלך לטיפול משלים (פסיכולוגי, או אחר), בנוסף לטיפול הפסיכיאטרי-תרופתי, שאינו פותר את בעיית "הצרכים".

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה