הקשר המפתיע בין שמש וסרטן

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

22/12/2005 | 12:04 | מאת: גובי

אלון וגיא, מקוה שכתבה אינפורמטיבית זו היא בסדר מבחינתכם. במידה ולא, הרגישו חופשיים למחוק. לקוח מתוך הספר: "סרטן אפשר לנצח" כל הזכויות שמורות למחבר: שלמה גוברמן (גובי) www.cure-cancer-naturally.com הקשר המפתיע בין שמש וסרטן שאלה: איזו קבוצת אנשים באוכלוסיה חולה באחוזים גבוהים יותר בסרטן עור מסוג מלנומה, אנשים העובדים בחוץ וחשופים לאור השמש, או אנשים המבלים את רוב שעות עבודתן במשרד המואר האור פלורצנטי? ובכן, בניגוד ל- דוגמות הרפואיות המקובלות, מחקרים מצביעים, כי דווקא אנשים המבלים שעות רבות במשרד סגור ללא אור שמש חולים יותר במלנומה. נשמע מפתיע נכון? חשיפה לשמש במינון נמוך לא רק שאינה מזיקה אלא היא חיונית לגופנו. היא מורידה את הסיכון לסרטני: שד, מעי גס, וערמונית. ד"ר וויליאם גרנט (Dr William Grant), חוקר ממדינת וירג'יניה ארה"ב, חקר את ההבדלים במספר מקרי הסרטן, כפונקציה של מקום מגורים בארה"ב. עבודתו, אשר התבססה על נתונים מאטלס של תמותת הסרטן, מצא כי מספר מקרי המוות מסרטני: מעי גס, שד ושחלות באיזור בוסטון וניו אינגלנד בשנים 1994-1950 היה גבוה פי 2 מאחוז מקרי המוות מסרטנים אלה, במדינות הדרום מערביות בארה"ב. הוא מצא קשר זהה גם ב- 13 סוגי סרטן אחרים. הערכתו היא, כי היו כ- 23,000 מקרי סרטן בממוצע בשנה, המשויכים להבדלים בקרינה אולטרא סגולית בין המדינות הצפוניות למדינות הדרומיות שטופות השמש בארה"ב, ואשר היה אפשר למנוע אותם, אם אנשים היו מקבלים יותר ויטמין D מקרני השמש. בהסתמך על תוצאות מחקרו באמריקה, הוא מעריך כי 25% ממקרי סרטן השד בבריטניה הם תוצאה של חוסרים בויטמין D. במחקר שערך ד"ר וויליאם גרנט (Dr Wiiliam Grant), הוא גילה כי חשיפה לא מספקת לקרינה אולטרא סגולית, עלולה להוות גורם סיכון חשוב לסרטנים במדינות בצפון אירופה ובצפון ארה"ב (March,2002; 94:1867-75). סביר ביותר להניח, כי המנגנון ההגנה שהשמש מספקת הוא ויטמין D, אשר מסונתז בגוף באמצעות חשיפה לקרני אולטרא סגול B. לטענתו, איזורים מסוימים בצפון ארה"ב הם חשוכים במידה כזו, שהסנתוז של ויטמין D מפסיק כמעט לחלוטין. ד"ר ג'וסף מרקולה (www.mercola.com- אחד מאתרי הבריאות הפופולריים ביותר בעולם) אומר: "אנשים מאמינים כי חשיפה לשמש גורמת לסרטן, אולם זה רחוק מאוד מהאמת. חשיפה לשמש מנמיכה למעשה את מקרי הסרטן". הוא מאמין כי "אכן חשיפת יתר לשמש מגדילה את אחוזי סרטני העור, אולם סביר יותר להניח, כי סרטני עור נגרמים כתוצאה מהעיוות הנוראי שקיים ביחסי הצריכה של חומצות שומן מסוג אומגה 3, לעומת חומצות שומן מסוג אומגה 6. צריכה מועטה של אומגה 3, ולעומת זאת, צריכה מרובה של אומגה 6, גורמת לאנשים להיות בסיכון גבוה להתפתחות סרטני עור". "הפתרון הוא לא במריחה של כמויות גדולות של מגיני שמש, שכן תכשירים אלה מכילים חומרים רעילים, שרצוי לאנשים להימנע מהם. הגישה הנבונה, היא להגביל את החשיפה לשמש כך שלא ניכווים. כויות שיזוף בשילוב של צריכה גבוהה של חומצות אומגה 6 מגדילות את הסיכון לסרטן עור". ד"ר מרקולה מוסיף: "גם אם חשיפה לשמש מגדילה את הסיכון לסרטני עור, הרי שרוב סרטני העור הם שפירים ופחות מאיימים בהשוואה לסרטני: שד, מעי גס וערמונית אשר קשורים לחוסר חשיפה מספקת לקרני השמש. שנה את הדיאטה שלך וחשוף עצמך לשמש במידה מושכלת, וכך תוכל להנות מהתועלת של חשיפה לשמש". נמצאו יחסים הפוכים בין אחוזי סרטנים באברים פנימיים, לבין קרבת מגורים לאיזור קו המשווה. ככל שאוכלוסיות מתגוררות קרוב יותר לקו המשווה, כך קטנים אחוזי הסרטנים הפנימיים בקרב אותן אוכלוסיות. מחקר אשר הוכיח זאת בוצע ע"י ד"ר פרנק אפרלי (Dr Frank Apperly). ד"ר אפרלי מצא כי ככל שאנשים גרים קרוב יותר לקו המשוה כך קטן הסיכון שלהם לחלות בסרטנים פנימיים כמו: שד, ערמונית ריאות ומעי גס. בד בבד, יש עליה בסיכון לסרטני עור, אולם סיכון זה יורד באיזורים קרים בהם הטמפ' הממוצעת היא 5.5 מעלות צלסיוס. הוא היה המדען הראשון שחקר את הקשר בין טמפ' לבין סרטן עור. גם הוא, כמו מדענים אחרים, גורס כי חשיפה לקרני שמש, היא דרך יעילה להוריד את הסיכון למוות מסרטנים פנימיים. מספר מחקרים שנערכו ב- 20 שנים האחרונות תומכים בדיעה כי חשיפה לשמש מקטינה את הסיכון לחלות בסרטנים פנימיים. ב- 1992 פרסם ד"ר גורדון איינזלי (Dr Gordon Ainsleigh) מאמר במגזין לרפואה מונעת, בו הוא בחן ספרות רפואית בת 50 שנים בנושא הקשר בין סרטן לחשיפה לשמש. הוא הסיק כי התועלת בחשיפה סדירה לשמש היא לעין ערוך יותר גדולה מהסיכון לחלות בסרטני עור. בנוסף לחשיבותו בספיגת מינרלים,ויטמין D מעורב במספר נוסף של פעולות חשובות. הוא מווסת את רמות הסידן בדם, וכך משפיע על מערכת העצבים. הוא משפיעה על הפרשת האינסולין של הלבלב, ומשחק תפקיד חשוב בוויסות של המערכת החיסונית. ויטמין D מעורב גם בגדילה והתבגרות של תאים. ניסויים בתנאי מעבדה, מצאו כי ויטמין D מעכב גדילה וחלוקה של תאים סרטניים. נמצא אם כן, כי חשיפה מתונה ומושכלת לשמש בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות אחה"צ המאוחרות היא יעילה וגם בריאה. חשוב ביותר לא להיחשף חשיפת יתר וכמובן לא להיכוות. דרמטולוג ניו יורקי ידוע בשם ברנרד אקרמן (Dr. A. Bernard Ackerman), אינו מסכים עם ההסברים הקושרים מלנומה ישירות לחשיפה לשמש. ”כל מי שטוען כי חשיפה לשמש גורמת למלנומה", אומר אקרמן, "צריך להסביר מדוע שחורי עור ואסיאתים מקבלים מלנומה, כמעט באופן בלבדי בעור שאינו נחשף לשמש כמו: כפות ידיים, כפות רגליים, ציפורניים וקרום רירית. גם בקרב לבנים, האיזורים שמקבלים מלנומה כמו: רגליים (בנשים) ו- גזע הגוף (בגברים) אינם מהאיברים החשופים הרבה לשמש". http://209.157.64.200/focus/f-news/1191452/posts

שלום גובי, אני מכיר את הפורום שלך ואני עוקב אחריו אם כי אני משתתף"דומם" שלא כותב בפורום, אבל אני חייב לציין שהתרשמתי ממנו. הפורום הזה הוא פורום שמדבר יותר לבני נוער שחולו בסרטן, הבריאו או כאלה שעדיין חולים ותכליתו קודם כל לתת להם במה להכיר,לדבר,לשתף, הפורום הוא פחות למידע רפואי, אבל יחד עם זאת המאמר שהעלת לפורום מעניין, ומוסיף במידה מסויימת משהו שלא היה לו עד כה, בנוסף לכך אני מכיר בעובדה שהמאמר עוסק במניעה ואני חושב שזה דבר שלא יזיק שיכלל בכל פורום העוסק בתחום הקשור לתחום הכולל של המילה "סרטן".... אתה מוזמן מדי פעם לפרסם את דבריך כאן בפורום, אך יחד עם זאת אני אשמח אולי אפילו עוד יותר אם תוכל לפרסם את הפורום בפורום שלך, ואם יש לך אמצעים אז גם אל מחוץ לפורום. חג שמח, אלון לופוביץ

22/12/2005 | 12:35 | מאת: גובי

הי אלון, תרגיש יותר מחופשי ומוזמן להיכנס מדי פעם לפורום "טיפולים אלטרנטיביים בסרטן" ולספר על הפורום החשוב שלכם כולל כמובן לתת אליו קישור. be my guest חג שמח לכלם, גובי

23/12/2005 | 16:08 | מאת: גובי

הי אלון, חשיפה מושכלת לקרני השמש לא רק מונעת סרטן (ומחלות כרוניות נוספות), היא גם עוזרת בריפוי המחלה. אני ממליץ, כמעט בלי יוצא מן הכלל, לכל מטופלי (אלה שאינם במהלך טיפולים אלופתיים של כימותרפיה והקרנות) לחשוף עצמם כ-25-30 דקות לשמש רכה ומלטפת (לא חזקה כמובן), ללא משקפיים מכל סוג או עדשות מגע 5-7 פעמים בשבוע. http://www.full-spectrum-lighting.com/durotest/Healing%20Power%20Full%20Spectrum%20Light.htm FS Light vs. Cancers Cancers hate full-spectrum light. A tumour-susceptible strain of mice lived more than twice as long under full-spectrum as under standard lighting, AND rats exposed to full-spectrum light had significantly lessened tumour development. The tunnel-visioned National Cancer Institute AND American Cancer Society ignore these findings, which six major medical centers have confirmed. Terminal cancer patients, who Dr Ott knew of personally, got well in a rocking chair in the sunshine. Dr Jane Wright, directing cancer research at Bellevue Memorial Medical Center in New York City in 1959, was fascinated by Ott's ideas. So she instructed progressive-tumour patients to avoid artificial lights AND stay outdoors as much as possible that summer. They were not to wear sunglasses OR prescription lenses, which block UV light. By that fall, the tumours in 14 of 15 had not grown, AND some patients had got better; the one whose condition deteriorated sat outdoors but wore prescription lenses. Ott has been criticized for making no scientifically controlled human studies. Well, funding for continuation of that study was withdrawn--that was his experience over AND over. One woman with cancer ventured out with Norwegian fishermen, ate a lot of their catch AND recovered; friends ate fish but stayed inside--and their cancers killed them. Had she "protected" herself from UV when she could see her shadow, as the EPA advises, would her cancer have ended? AND if sun-loving Arizonans threw away their sunscreens AND sunglasses AND limited their sun exposure to about 30 minutes a day, wouldn't their cancers largely disappear? וקישור נוסף מענין: http://www.healingcancernaturally.com/healingwithlight2.html חנוכה שמח, גובי

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות