תשובת בדיקת PET CT

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

20/12/2005 | 13:56 | מאת: עומר

כשנה לאחר טיפול כימוטרפי בשל לימפומה בוצע PET CT סיכום הבדיקה נכתב אין עדות לתהליך ממהיר אך לפני הסיכום בפרוט של כל האברים שנסרקו נכתב "קיימת קליטה מוגברת של FDG במידאסטנום הקידמי בצורת ראש חץ באזור הטימוס ככל הנראה מדובר בקליטה בטימוס היפרפלסטי" מה זה אומר? אם הסיכום תקין אז מה משמעות של ציטוט זה ?

שלום עומר, את השאלה שלך כדאי לך להפנות להמטולוג, יש בפורום את פורום המטולוגיה, בניהולו של ד"ר ציצוביץ, ממליץ לך להפנות את השאלה אליו. בכל מקרה אם אני לא טועה "היפרפלסטי" - די ריבוי תאים, הגדלים באופן ובצורה לא ממאירה. מניסיון שלי, מילות הסיכום של הרופא המפענח - הן בעלות המשמעות לרוב. אלון

FDG נקלט בתאים עם פעילות מטבולית (חילוף חומרים) גבוהה- וזה מאפיין תאי סרטן אך לא רק: גם תאים שפירים "פעילים" יכולים לקלוט, וטימוס, בילדים, הוא איבר יחסית פעיל עם הרבה תאי לימפה. היפרפלזיה זו צמיחת יתר של תאים- שכלשעצמם הם שפירים.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות