בעיה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

20/08/2010 | 22:15 | מאת: אור

אני לא יודעת אם זה המקום הנכון אבל אני אנסה ואשמח אם תוכלו לעזור לי. אני בת 22 ומקיימת יחסי מין עם החבר. כבר קרוב לשבועיים אני מרגישה שאני חייבת לבקר כל הזמן בשירותים. אני מטילה שתן ומיד לאחר שאני יוצאת מהשירותים אני מרגישה שוב לחץ חזק וחייבת ללכת לשירותים שוב. אין לי דם בשתן, צריבה או גירוד. רק הרגשה חזקה שאני חייבת להטיל שתן כל הזמן. חשבתי שזו פטרייה והשתמשתי באגיסטן אבל ללא שיפור. הייתי לפני כשבוע אצל רופאת המשפחה והיא נתנה לי אנטיביוטיקה לדלקת שתן: 2 סוגים: סדורל והשני זה צפוויט פורטה. אני כבר מסיימת את הטיפול ללא שום הקלה בתסמינים. ההפך הוא הנכון. יש לי הפרשות מרובות יותר וההרגשה שאני צריכה להטיל שתן גוברת. אני מטילה שתן ואחר כך שוב מרגישה צורך חזק. אם אני לא ניגשת לשירותים אחרי רבע שעה יש לי כאבים חזקים בבטן. מה יש לי? ומה אני צריכה לעשות על מנת שהבעיה תיפטר? תודה

זה אכן לא בדיוק המקום הנכון, אבל בכל זאת: התופעות מתאימות אכן לדלקת בשתן, גם ללא שיש צריבה, ולעתים האנטיביוטיקה אינה מתאימה לחיידק (צפוויט לא בהכרח מטפל בחיידקים השכיחים בשתן). אבל לפני החלפת טיפול- רצוי לאבחן במדוייק, על ידי בדיקת שתן כולל תרבית. אם אכן צומח חיידק ניתן לכוון את הטיול המדוייק. ואם שה תקין- יש לחפש סיבה אחרת.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות