שאלה לדר'

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

15/02/2010 | 18:48 | מאת: מודאגת

אבקש לקבל פרטים על תוצאות בדיקה. במעקב משנת 2006, נתגלו ממצאים בבלוטת המגן. היתה במעקב אאג, עברתי FNA פעמיים פעם ראשונה ב 2006 ובפעם השניה ב 2008. באונה הימנית התגלה Goiter nodular, האונה הימנית היתה 1.5 ועכשיו היא 1.3 באונה השמאלית היתה 1.5 וכיום לאחר בדיקת US היא 1.8 בדיקות דם תקינות. האם יש מקום לדאגה? האם זה תקין? תודה.

גויטר נודולרי זה מצב שפיר. הגושים יכולים לשנות את גודלם (אחד גדל קצת, אחד קטן קצת), לעתים עקב שינויים הורמונליים. אין לזה הרבה משמעות, ביחוד כשמאחורייך כבר שני ניקורים שליליים. אפשר לעקוב עוד, ואם יש מגמת צמיחה מתמשכת לחזור שוב על הניקור.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות