אשמח מאוודדדד אם תענו לי בהקדם:)

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

22/12/2008 | 16:33 | מאת: תפארת

שלום, אני מודעת לכך שהשאלה שלי שונה לגמרי בתכליתה מהשאלות האחרות.... אבל אני מאוד אשמח לדעת על עוד סוגי בדיקות לסרטן במקרה שמגלים גושים חוץ מ:mri,ct,biopsy וd,n,a,- בדיקה של די אן איי ע"י הדם של החולה .... ץודה רבה רבה רבה רבה רבה רבה מראש!!!!!!!!!!!!! ואם הרופא\כל אדם נחמד ישמח לענות לי אני גם אקבל בשמחה לאיימיל[email protected]

זה מאד תלוי בסוג הגידול בו מדובר, יש בדיקות שונות שלא בהכרח מתאימות לכל גידול. למשל: סמני גידול בדם- אפשר לגלות, או לעקוב אחרי, גידולים שונים כגון שחלה (CA-125), מעי גס (CEA), לבלב (CA-19-9), שד (Ca-15-3) ערמונית (PSA) ועוד. PET-CT- בדיקה שמשלבת CT עם מיפוי מיוחד לגידולים, ומטרתה בד"כ לאבחן גרורות. כדאי אולי לשאול בצורה יותר ספציפית.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות