שאלה

דיון מתוך פורום  תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות

15/04/2008 | 19:11 | מאת: שירה

שלום שמי שירה אני בת 25 ועברתי ניתוח לכריתת בלוטת התריס בעקבות גידול סרטני. בעוד שבועיים אני צריכה לעבור מיפוי ולאחר מיכן טיפול ביוד רדיואקטיבי בעקבות המיפוי אני הפסקתי לקחת את כדורי האלטרוקסין כבר שבוע. ברצוני לדעת אם יש משהוא שעבר את התקופה ללא האלטרוקסין ויכול לספר לי מהן תופעות הלואי ולספר לי קצת על הבידוד תודה

אני רואה שלא ענו לך "מניסיון", אז הנה בכל זאת תשובה. הפסקת האלטרוקסין מיועדת להכניס את הגוף למצב של "רעב" ליוד כדי לשפר את אמינות המיפוי עם יוד רדיואקטיבי- ולכן מכניסים את הגוף בכוונה למצב של "היפו"- והתופעות הן בהתאם. מדובר בעיקר על תחושת עייפות וחולשה, אנרגיות נמוכות, ולעתים הפרעות בתאבון, ביציאות, אולי שינויים בעור (יובש) ונשירת שער. ברוב המקרים התופעות בזמן המוגבל הזה של המתנה למיפוי אינן כה קשות, אבל זה משתנה. מידת הבידוד תלויה במינון היוד הרדיואקטיבי שצריך לקבל, וזה תלוי בכמות שארית הבלוטה שנשארה לאחר הניתוח. לפעמים צריך בידוד מלא לכמה ימים, לפעמים זה פשוט יותר ואפשר להיות בבית, ורק להקפיד על כלי אוכל נפרדים ושירותים נפרדים.

מנהלי פורום תמיכה וסיוע לסובלים ממחלות ופציעות קשות